Η Google προσθέτει νέα εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας για την περιήγηση στην πόλη

Η Google προσθέτει νέα εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας στους χάρτες της που σκοπό έχουν να κάνουν την πλατφόρμα λίγο πιο εύκολη για τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Συγκεκριμένα, η Google επεκτείνει τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στους Χάρτες της. Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε το Live View, μια λειτουργία που χρησιμοποιεί το AR για να καθοδηγήσει τους χρήστες σε μια πόλη.

Στην αναβαθμισμένη λειτουργία, η Google θα παρουσιάσει μια νέα δυνατότητα που θα βοηθά τους χρήστες να οπτικοποιούν την τοποθεσία συγκεκριμένων επιχειρήσεων και αξιοθέατων, την απόστασή τους και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει κανείς για να φτάσει σε αυτά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να πάτε στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη μικρή μπλε κουκκίδα που θα σας καθοδηγεί μέσω ζωντανής ροής από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου σας.

Η Google είπε επίσης ότι η νέα λειτουργία χρησιμοποιεί πολυτροπική πλοήγηση. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα, ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του μετρό στους Χάρτες της Google. Μόλις βγείτε από το σταθμό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή προβολή για να προσανατολιστείτε και να αρχίσετε να περπατάτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη ζωντανή προβολή κατά την αποστολή και τη λήψη τοποθεσιών στο τηλέφωνό σας.

Τέλος, η Google αναφέρει ότι κάνει τις  πιο ακριβείς, λαμβάνοντας υπόψη την ανύψωση, όπως αυτή εμφανίζεται στην οθόνη σας. Έτσι εάν το μέρος που κατευθύνεστε βρίσκεται σε διαφορετικό υψόμετρο από την τοποθεσία που είστε, δεν θα υπάρξει σύγχυση.

Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: Thenextweb

 

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ