Η Apple θα ιδρύσει κέντρο σχεδιασμού στο Μόναχο

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού στο Μόναχο της Γερμανίας το οποίο θα επικεντρωθεί στην έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα των ασύρματων τεχνολογιών και το δίκτυο 5G.

Η γερμανική πόλη είναι ήδη ο μεγαλύτερος μηχανικός κόμβος της Apple στην Ευρώπη, με περίπου 1.500 μηχανικούς από 40 χώρες οι οποίοι εργάζονται σε τομείς όπως ο σχεδιασμός διαχείρισης ισχύος, οι επεξεργαστές εφαρμογών και οι ασύρματες τεχνολογίες.

Αυτή η επέκταση της εταιρείας καθώς και η επιπλέον επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη, θα κοστίσουν στην Apple πάνω από 1 δισεκατομμύριο τα επόμενα τρία χρόνια.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι θα ανακαλύψουν οι ομάδες του Μονάχου – από την εξερεύνηση των νέων ορίων της τεχνολογίας 5G, έως μια νέα γενιά τεχνολογιών που θα φέρνουν δύναμη, ταχύτητα και συνδεσιμότητα στον κόσμο», ανέφερε σε δελτίο τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ. «Το Μόναχο είναι το σπίτι της Apple εδώ και τέσσερις δεκαετίες και είμαστε ευγνώμονες σε αυτήν την κοινότητα και τη Γερμανία που συμμετείχαν στο ταξίδι μας», πρόσθεσε.

Η ιστορία της Apple στη Γερμανία

Η υπάρχουσα εγκατάσταση της Apple στη Γερμανία, το Bavarian Design Center, άνοιξε το 2015 και απασχολεί ήδη περισσότερους από 350 μηχανικούς. Αυτές οι ομάδες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο σχεδιασμό διαχείρισης ισχύος και έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στις προσπάθειες της εταιρείας να παραδώσει πολλαπλές μάρκες μονάδας διαχείρισης ισχύος.

Έκτοτε, η Apple έχει αυξήσει τις εγκαταστάσεις της σε όλη τη Γερμανία και περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας ομάδας σχεδιασμού διαχείρισης ενέργειας της Apple βρίσκεται στη χώρα.

Η νέα εγκατάσταση των 30.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι η έδρα της νέας μονάδας της Apple, καθώς και το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Ευρώπης για κινητούς ασύρματους ημιαγωγούς και λογισμικό, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου.

Όπως με όλα τα παγκόσμια γραφεία της Apple, η εγκατάσταση του Μονάχου θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΠΗΓΗ: Interestingengineering

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος