Η Apple ίσως κυκλοφορήσει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο το 2023  

Η Apple εργάζεται για να λανσάρει ένα αναδιπλούμενο iPhone με ευέλικτη οθόνη OLED 8 ιντσών QHD+, ανέφερε σήμερα ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, σε δήλωσή του προς τους επενδυτές. Σύμφωνα με το MacRumors, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει αυτό το μοντέλο μέσα στο 2023.

Ο αναλυτής της Apple είπε χαρακτηριστικά ότι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα θα είναι σύντομα «απολύτως απαραίτητα» για τους κατασκευαστές smartphone και ότι η Apple θα είναι ένας από τους «μεγαλύτερους νικητές» στην παγκόσμια τάση για αναδιπλούμενες συσκευές.

Με βάση το απαιτούμενο σχέδιο χωρητικότητας της Apple, ο Kuo προβλέπει ότι το 2023 θα είναι έτοιμα για αποστολή, 15-20 εκατομμύρια κομμάτια αναδιπλούμενων iPhone. Σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή, η Samsung θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αναδιπλούμενων οθονών της Apple, ενώ η εταιρεία χυτηρίων του κορεατικού γίγαντα θα παρέχει συγκεκριμένους οδηγούς.

Ο Kuo προβλέπει επίσης ότι το αναδιπλούμενο iPhone θα διαθέτει μια ασημένια λύση αφής nanowire στην οθόνη της συσκευής που θα δώσει ένα «μακροπρόθεσμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» στην αγορά αναδιπλούμενων συσκευών. Καθώς η Apple χρησιμοποιεί ήδη ασημένιο nanowire για την επιφάνεια αφής του HomePod, θα μπορέσει να επιβάλει χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

«Οι μελλοντικές πτυσσόμενες συσκευές θα απαιτούν τεχνολογία αφής που υποστηρίζει πολλαπλές πτυχές (σε σύγκριση με μόλις μία πτυχή στα τρέχοντα πτυσσόμενα smartphone), μια κυλιόμενη, μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους οθόνη και μεγάλη διάρκεια ζωής», γράφει ο Kuo, επισημαίνοντας ότι το ασημένιο nanowire είναι ανώτερο από αυτή την άποψη σε άλλες λύσεις.

Τέλος, ο Kuo αναφέρει ότι το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του αναδιπλούμενου iPhone 2023 θα εξαρτηθεί από κάποια θέματα τεχνολογίας και μαζικής παραγωγής. Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ανάπτυξη αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου. Ωστόσο, το MacRumors αναφέρει ότι η Apple ενδέχεται να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη χωρίς να το γνωρίζει ο Kuo.

ΠΗΓΗ: Tech Radar

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος