Η αδειοδότηση στο νέο οπτικοακουστικό περιβάλλον

Παρακολουθήστε εδώ την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε:
Watch here the conference:

Οι προκλήσεις της αδειοδότησης των κατά παραγγελία υπηρεσιών (VoD), της τηλεόρασης μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IPTV), των Over-the-Top (OTT) και των δορυφορικών οπτικοακουστικών υπηρεσιών στη νέα ψηφιακή εποχή είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο (τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης) σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης των οπτικοακουστικών υπηρεσιών.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σχεδόν ολοκληρωμένης αναθεώρησης της Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (YOAM) και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, από τις 9:00-13:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα, ΤΚ 10163, Αθήνα). Συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τις τάσεις στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων, τα κύρια ευρήματα από τη χαρτογράφηση των συστημάτων αδειοδότησης των οπτικοακουστικών υπηρεσιών στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την αναθεώρηση της Οδηγίας για τις YOAM.

Αναφορικά με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, αυτή θα επικεντρωθεί σε τρία παραδείγματα (case studies): της Αυστρίας, της Ιρλανδίας και των Κάτω Χωρών (Ολλανδίας).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Οπτικοακουστικών και Ηλεκτρονικών Μέσων της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στα τηλέφωνα: 2109098382, 2109098384, 2109098385, 2109098377, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ConfonLicensing@minpress.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος