Google: Η αλλαγή στον τρόπο σύνδεσης και η επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων

Η Google ενεργοποιεί μέχρι τις 25 Νοεμβρίου την επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων σε μια προσπάθεια να παράσχει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της καθώς η κλοπή κωδικών πρόσβασης είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος παραβίασης των λογαριασμών.

Ήδη το μήνυμά “Ο τρόπος σύνδεσής σας αλλάζει” έχει φθάσει σε όλους τους λογαριασμούς στη χώρα μας και αρκετοί αναρωτιούνται ποια πρέπει να είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι αυτό που μέχρι τώρα γνώριζαν οι χρήστες: Η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης. Όσον αφορά στο δεύτερο βήμα που απαιτείται, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα SMS ή email με ένα κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) για την επαλήθευση της ταυτότητάς του. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασης κάποιου στο διαδίκτυο δεν θα έχει στη διάθεσή του και το τηλέφωνό του!

Η Google ζητά από τους χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων να επιβεβαιώνουν ότι είναι αυτοί που προσπαθούν να συνδεθούν απλά με ένα πάτημα στην ειδοποίηση της Google που θα εμφανίζεται στο κινητό τους. Το δεύτερο αυτό βήμα θα εμφανίζεται μόνο εάν κάποιος συνδέεται από συσκευή που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για αυτόν τον σκοπό. Για τις συσκευές που χρησιμοποιεί ο χρήστης συχνά, αυτή η ειδοποίηση συνήθως δεν θα εμφανίζεται.

Σύντομα, η χρήση της επαλήθευσης σε 2 βήματα θα είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους Λογαριασμούς Google. Εάν είστε ένας από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν την επαλήθευση δύο παραγόντων στον Google λογαριασμό σας, μπορείτε να το αλλάξετε ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος