Γάλλοι σχεδιαστές δημιούργησαν γραμματοσειρές «αστέρων» της μουσικής χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα για τους λάτρεις της μουσικής είχαν οι Γάλλοι σχεδιαστές γραφιστικών Julien Sens και Nicolas Damiens, που ζουν στη Νέα Υόρκη.

Όντας πιθανότατα και οι ίδιοι θαυμαστές των δημοφιλών προσωπικοτήτων της Ροκ (και όχι μόνο) σκηνής αποφάσισαν να σχεδιάσουν γραμματοσειρές, βασισμένες στους γραφικούς χαρακτήρες θρυλικών καλλιτεχνών, όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι,  ο Τζον Λένον, ο Κέρτ Κομπέιν, ο Λέοναρντ Κοέν, αλλά και  ο σημαντικός Γάλλος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, Σερζ Γκενσμπούρ.

Ο σχεδιασμός των γραμματοσειρών ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα και οι ενδιαφερόμενοι, μέχρι πριν από λίγο καιρό, μπορούσαν να τις «κατεβάσουν» δωρεάν στον υπολογιστή τους. Ωστόσο,  το «δίδυμο» των δημιουργών από τη Γαλλία γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που –προς απογοήτευση κάθε «οπαδού» του εγχειρήματος-  όπως οι ίδιοι ανέφεραν αργότερα στην ιστοσελίδα τους, αυτή ακριβώς η επιτυχία ήταν που τους έφερε τελικά αντιμέτωπους με νομικά θέματα, ώστε υποχρεώθηκαν να αποσύρουν τις δωρεάν γραμματοσειρές τους.

Σε συνέχεια της δουλειάς τους, οι σχεδιαστές σκόπευαν να αναπαράγουν τον γραφικό χαρακτήρα της Τζάνις Τζόπλιν και του ράπερ The Notorious BIG, βασιζόμενοι σε γράμματα και χειρόγραφες σημειώσεις των μουσικών, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, η διαδικασία έχει «παγώσει».

Οι γραμματοσειρές «Songwriter Fonts»  περιλάμβαναν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα που σκοπό είχαν να «εμπνεύσουν» όσους αποφάσιζαν να τις χρησιμοποιήσουν, γράφοντας με τον ιδιαίτερο τρόπο του αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Η επιστολή που άφησε ο Κέρτ Κομπέιν πριν αυτοκτονήσει, αλλά και άλλες πληροφορίες που αναζήτησαν στο διαδίκτυο και σε βιβλία, βοήθησαν τους Γάλλους δημιουργούς να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν, μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον, το έργο τους.

«Έτρωγε χρόνο αυτή η δουλειά, αλλά είμαστε όλο ευγνωμοσύνη που μετά από ώρες έρευνας βρήκαμε τελικά τα γράμματα που έλειπαν» ανέφεραν οι Sens και Damiens στην ιστοσελίδα Dezeen.

Με το πιο πρόσφατο μήνυμα στην ιστοσελίδα τους φαίνεται πως «αποχαιρετούν» κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη του ισοτόπου που, μάταια πλέον θα επιχειρήσει να «κατεβάσει» μια γραμματοσειρά με το αλφάβητο ενός αγαπημένου μουσικού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Dezeen/ www.songwritersfonts.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος