Γ. Γεροτζιάφας στο Πρώτο: Η θνητότητα ακόμη και στους βαρέως πάσχοντες έχει ελαττωθεί από 60 στο 25-35% (audio)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids η σημερινή με αναπόφευκτους συνειρμούς για την δυνατότητα της επιστήμης να αντιμετωπίσει και την πανδημία του κορονοϊού αργά ή γρήγορα.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Μένουμε Πρώτο” και την Έλενα Καραγιάννη, μίλησε για τα επιτεύγματα της επιστήμης και στα δύο αυτά μέτωπα ο Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Έκανε λόγο για τεράστια επανάσταση στη θεραπεία του aids, αφού κατάφερε να δαμάσει την αρρώστια, όχι όμως και να εξουδετερώσει τον ιό με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μπορούν να έχουν μια κανονική ζωή με εφ΄ όρου ζωής φαρμακευτική αγωγή.

Είμαστε ήδη αισιόδοξοι για τον κορονοϊό, πρόσθεσε, δεδομένου ότι η θνητότητα ακόμη και τους βαρέως πάσχοντες έχει ελαττωθεί από 60% στην αρχή της πανδημίας στο 25 με 35%, γεγονός που αποτελεί τεράστια θεραπευτική και διαγνωστική πρόοδο.
Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, τόνισε πως είναι φυσιολογικό να αλλάζει για είναι ζωντανός οργανισμός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζει το νόσημα.
Εκτίμησε πως επόμενο βήμα είναι η εξατομικευμένη θεραπεία, γιατί η επιστήμη θα έχει τον χρόνο να μελετήσει την πανδημία και γρήγορα να φτάσουμε σε πολύ αποτελεσματικότερες θεραπείες. Προέβλεψε ότι πρέπει να πάμε σε έναν κοινό τόπο κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ο οποίος αρχίζει να διαμορφώνεται και τον οποίο εισηγούνται όσοι επιστήμονες είναι και θεσμικοί Σύμβουλοι, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για τη διαχείριση και το εμβολιαστικό πρόγραμμα με υποχρεωτικότητα και καθολικότητα όπου χρειάζεται. Προς τα εκεί πάει το πράγμα γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα διαρκέσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος