Φυτό εσωτερικού χώρου ελέγχει ένα μαχαίρι με τη βοήθεια ρομποτικού βραχίονα

Array

Ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Μπόουεν (David Bowen) είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές εικαστικές εγκαταστάσεις του, όπως το “Tele-present Water“, στο οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέχθηκαν από ωκεάνιες σημαδούρες, για να ελέγξει τις κινήσεις ενός γλυπτού. Αυτό που θέλει να κάνει ο Μπόουεν, είναι να συγχωνεύσει τα φυσικά και τα μηχανικά συστήματα. Ή μάλλον, να προσδώσει ζωή στις μηχανές. Στην περίπτωση του “Cloud Piano”, το φυσικό σύστημα είναι η ατμόσφαιρα, ενώ το μηχανικό είναι το γλυπτό που λειτουργεί με λογισμικό.

Στη νέα του εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Plant Machete», ένα ζωντανό φυτό εσωτερικού χώρου κινεί ένα μαχαίρι με τη βοήθεια ενός βιονικού βραχίονα. Με αυτό το έργο, ο καλλιτέχνης θέλησε να δείξει τον τρόπο με τον οποίο ένα φυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ο «εγκέφαλος» ενός ρομπότ, επιτρέποντάς του να αλληλεπιδράσει με τον κόσμο.

Η εγκατάσταση λειτουργεί “διαβάζοντας” τα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπει το φυτό philodendron μέσω αισθητήρων που είναι προσαρτημένοι στα φύλλα του. Τα σήματα αυτά μεταφράζονται στη συνέχεια σε κίνηση σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στον ρομποτικό βραχίονα να χτυπά, να κόβει και να κουνά στον αέρα το μαχαίρι που κρατάει στη λαβή του.

Φυτό εσωτερικού χώρου ελέγχει ένα μαχαίρι με τη βοήθεια ρομποτικού βραχίονα
(Plant Machete, David Bowen)

Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν μικροελεγκτή ανοιχτού κώδικα που είναι συνδεδεμένος με το φυτό, για να διαβάζει τα σήματα διαφορετικής αντίστασης στα φύλλα του», εξηγεί ο Μπόουεν σε σχετικό βίντεο.

«Χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένο λογισμικό, τα σήματα αυτά αντιστοιχίζονται σε πραγματικό χρόνο με τις κινήσεις των αρθρώσεων του ρομποτικού βραχίονα που κρατάει το μαχαίρι. Με αυτόν τον τρόπο, οι κινήσεις του μαχαιριού καθορίζονται με βάση τα σήματα που προέρχονται από το φυτό», λέει ο σχεδιαστής.

ΠΗΓΗ: Independent, Designboom

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος