«Φεγγάρι του Χιονιού»: Έρχεται η μικρότερη πανσέληνος του 2024

Η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι μια μικρο-σελήνη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Γη.

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Χιονιού», θα ανατείλει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. Η Σελήνη στην Ελλάδα θα φαίνεται μεγαλύτερη και πιο σκουρόχρωμη από το ηλιοβασίλεμα και για μερικά λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:13.

Η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι μια μικρο-σελήνη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Γη (απόγειο). Συγκεκριμένα, αυτή η «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Παρά το μικρότερο μέγεθός της, η Σελήνη του Χιονιού, η οποία είναι γνωστή και ως «Πεινασμένο Φεγγάρι» και «Φεγγάρι καταιγίδας», σύμφωνα με τη NASA, θα είναι εντυπωσιακή. Η εμφάνισή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Γιορτής των Φαναριών, η οποία αποτελεί μέρος των εορτασμών του κινεζικού νέου έτους.

Η Πανσέληνος του Χιονιού είναι ένα από τα πολλά προσωνύμια που έχει η πανσέληνος του Φεβρουαρίου. Η αποψινή πανσέληνος ονομάστηκε έτσι από την φυλή Algonquin «εξαιτίας των βαριών χιονοπτώσεων που πέφτουν αυτή την εποχή», σύμφωνα με τη NASA.

Μετά τη «Σελήνη του Χιονιού», η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη του Σκουληκιού» στις 25 Μαρτίου, η οποία θα προκαλέσει μια ημισφαιρική έκλειψη. Στις 8 Απριλίου θα έχουμε μια ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, στο Μεξικό και στον Καναδά. Το τμήμα της γήινης επιφάνειας από το οποίο είναι ορατή η ολική έκλειψη ονομάζεται διαδρομή ολικότητας και θα έχει πλάτος 185 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος