Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 το φθινόπωρο σε όλους άνω των 50 ετών

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους που είναι άνω των 50 ετών στη Βρετανία θα χορηγηθεί το φθινόπωρο σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή από τη νόσο του κορονοϊού  έως τα Χριστούγεννα.

Η Βρετανία εξετάζει ήδη υπό την επίβλεψη του αρχιάτρου της Αγγλίας Κρις Ουίτι εμβόλια ειδικά τροποποιημένα για την αντιμετώπιση νέων παραλλαγών καθώς και την τρίτη δόση από τα τρία εμβόλια που χρησιμοποιούνται ήδη – Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca ή Moderna, ανέφερε η εφημερίδα Times.

Πιστεύεται επίσης ότι μόνο οι Βρετανοί υψηλότερου κινδύνου όπως εκείνοι άνω των 50 ετών και εκείνοι με υποκείμενες παθήσεις υγείας θα χρειαστούν μια τρίτη δόση  η οποία θα μπορούσε να  χορηγηθεί παράλληλα με  το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης.

Υπουργός της κυβέρνησης εκτίμησε « ότι το επίπεδο προστασίας του πληθυσμού σε οποιαδήποτε παραλλαγή θα είναι τόσο υψηλό που τα Χριστούγεννα, ο κορονοϊός θα πρέπει να έχει εξασθενήσει όπως και κάθε άλλη ασθένεια που κυκλοφορεί.  Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί ένα επιπλέον ενισχυτικό πλάνο στους νεότερους ανθρώπους, επειδή η μεταδοτικότητα  θα είναι τότε σε χαμηλά επίπεδα.

Στο Porton Down στην Αγγλία θα κατασκευαστούν εργαστήρια για τη δοκιμή των σημερινών και των νέων εμβολίων για την COVID-19. Οι επιστήμονες θα μπορούν να εξετάζουν 3.000 δείγματα αίματος την εβδομάδα – σχεδόν περισσότερο από τέσσερις φορές απ΄ ότι σήμερα – για να ελέγχουν τα επίπεδα αντισωμάτων που δημιουργούνται από τα εμβόλια, ώστε να μπορούν  και να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητά τους έναντι των παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος