Β. Παπαευαγγέλου: Πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

‘Ενα είναι το μεγάλο στοίχημα, η διατήρηση χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου που είναι δύσκολη ιδιαίτερα το χειμώνα. Ακόμη αναμένουμε την αποτίμηση του φορτίου κατά τη διάρκεια των γιορτών, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Ανησυχεί ιδιαίτερα η μείωση της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων κατά δύο έτη και η αύξηση των επιπτώσεων της λοίμωξης στην ηλικιακή ομάδα 25 ως 35 ετών, πρόσθεσε.

“Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς που συνέβη κατά τη διάρκεια των γιορτών, για να μην επιστρέψουμε στην εικόνα του Νοεμβρίου, τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, στο 60% στην επικράτεια και στο 70% στη Θεσσαλονίκη.

“Παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ξέρουμε ότι η πανδημία θα επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα”, πρόσθεσε.

“Στόχος μας να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο μέλλον”

Δεν ανοίξαμε τη Δευτεροβάθμια γιατί ανησυχούμε για τις όποιες επιπτώσεις θα έχει τυχόν υπερμετάδοση στη διάρκεια των γιορτών, ανέφερε επίσης η καθηγήτρια, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Προφανές είναι ότι για τα σχολεία θα ισχύσουν εκτός από τη σταδιακή προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών, όλοι οι κανόνες του Σεπτεμβρίου σχετικά με την εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης, μεταξύ αυτών τις μικρές ομάδες παιδιών που δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, και τον καλό αερισμό αιθουσών, όπως και σωστή υγιεινή των χεριών, τόνισε.

Σταθερή είναι η θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν, πρόσθεσε ενόψει της επαναλειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών τη Δευτέρα. “Σθεναρά υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση εντός των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”, επεσήμανε και πρόσθεσε: Ακόμη κι όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, κατά τον Δεκέμβριο, υπήρχε ενδοοικογενειακή μετάδοση υψηλότερη σε σχέση με όταν τα σχολεία ήταν ανοικτά. Επιβεβαιώνεται ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον”.

Σε κάποιες περιοχές η αύξηση οφείλεται σε συρροή κρουσμάτων μετά από κάποια εκδήλωση, ενώ σε άλλες περιοχές αφορά μικρές κοινότητες με πολύ μικρό αριθμό μαθητών και για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή μας εισηγήθηκε να λειτουργήσει κανονικά η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση οριζόντια, σε όλη τη χώρα και στις “κόκκινες” περιοχές, ανέφερε επίσης η κυρία Παπαευαγγέλου.

edu.testing.gov.gr : Η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

Δυνατότητα ελέγχου σε εκπαιδευτικούς και αργότερα σε μαθητές λυκείου με ταχύ αντιγονικό τεστ, δίνει η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν τεστ οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα.

“Από τις 25 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Αττικής αυξήθηκαν κατά 20%-25%”

Σχετικά με την κατανομή των κρουσμάτων, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι με 252 κρούσματα η πρωτιά παραμένει στην Αττική. “Αξιοσημείωτη η σταθερή αύξηση κρουσμάτων στη δυτική και ανατολική Αττική και στον κεντρικό τομέα Αθηνών και αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε μεμονωμένες περιοχές της χώρας, αλλά πολύ καλή είναι η εικόνα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη”, τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος