Τρίλοβος: Ξεχασμένο αρχαίο φρούτο που μοιάζει με μάνγκο – Έχει χρησιμοποιηθεί σε θεραπεία του καρκίνου

Σε μεγάλες εκτάσεις της Βόρειας Αμερικής, ευδοκιμεί ένα αρχαίο ξεχασμένο φρούτο, η ασιμίνα ή τρίλοβος (Pawpaw), το οποίο είναι αρκετά θρεπτικό για τον οργανισμό και μια κοινότητα αγροτών και επιστημόνων επιθυμεί να το ξανακάνει γνωστό.

Τι είναι ο τρίλοβος και πόσο θρεπτικό είναι 

Συχνά αναφέρεται ως η «μπανάνα της Ιντιάνα». Αυτό το βρώσιμο φρούτο της Βόρειας Αμερικής αναπτύσσεται ​​σε 26 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, του Οχάιο, της Δυτικής Βιρτζίνιας, της Νέας Υόρκης, του Μίσιγκαν και μέχρι το Οντάριο του Καναδά. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν ξανά ακούσει ποτέ.

Ο τρίλοβος είναι γνωστός για τον καρπό του, καθώς φτάνει τα 13 εκατοστά.

«Είναι τόσο νόστιμο», είπε ο Michael Judd, συγγραφέας του For the Love of Paw Paws: A Mini Manual for Growing and Caring for Paw Paws – From Seed to Table.

Ο καρπός του τρίλοβου είναι θρεπτικός και έχει χρησιμοποιηθεί σε θεραπεία του καρκίνου.

«Είναι μια υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά», πρόσθεσε ο Michael Judd. Ο καρποί του περιέχουν βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, μαγνήσιο, χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο.

Γιατί δεν πωλούνται στην αγορά οι τρίλοβοι 

Οι αγρότες αποφεύγουν να πουλήσουν στην αγορά αυτά τα φρούτα καθώς η καλλιέργεια τους απαιτεί ένα ειδικό περιβάλλον. Επίσης, ύστερα από τη συγκομιδή τους είναι απαραίτητο να καταναλωθούν αμέσως διότι δεν διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η διάρκεια της περιόδου συγκομιδής τους είναι συνήθως μερικές εβδομάδες (στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου).

Ο τρίλοβος ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γλυκόμηλο (custard apple), τσιριμόγια (cherimoya), γουανάμπανα (soursop) και ιλάνγκ ιλάνγκ (ylang-ylang). Τα κλαδιά και ο φλοιός του περιέχουν ένα φυσικό εντομοκτόνο.

Η γεύση του είναι σαν «ένα μείγμα μπανάνας και μάνγκο», όπως δήλωσε η Sheri Crabtree, συνεργάτης κηπουρικής και έρευνας στο ερευνητικό πρόγραμμα pawpaw του Kentucky State University.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος