Τη συλλογή πλάσματος αίματος χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανταπόκριση, Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Τη συλλογή πλάσματος αίματος από άτομα που έχουν ήδη ανοσοποιηθεί προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς με Covid 19. Υποστηρίζει πανευρωπαϊκά συνολικά 24 έργα, συμπεριλαμβανομένων δράσεων στην  Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φορείς των έργων με τη σειρά τους διανέμουν τα χορηγούμενα κονδύλια ύψους 36 εκ. ευρώ σε 150 κέντρα συλλογής αίματος και πλάσματος, ώστε να αγοράσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για συλλογή πλάσματος ή εργαστηριακές δοκιμές.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παρέχουμε στους πολίτες ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία έναντι του Covid-19», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. 

Υπενθυμίζεται ότι το πλάσμα αίματος των ήδη αποθεραπευθέντων ασθενών κορονοϊού περιέχει αντισώματα. Δίνεται στα άτομα  στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό για να ενισχύσουν την άμυνα τους έναντι του ιού. Οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ακόμη αποδείξει με βεβαιότητα, εάν αυτή η παθητική ανοσοποίηση είναι πραγματικά αποτελεσματική.  Σύμφωνα με την Επιτροπή τα προκαταρκτικά αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος