Τι είναι η φυσική ανοσία και πώς δημιουργείται

Η φυσική ανοσία είναι ένας μηχανισμός άμυνας κάθε ανθρώπινου οργανισμού σε φαινόμενα ασθένειας. Η κατάσταση της φυσικής ανοσίας, ωστόσο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η διατροφή, η φροντίδα για την υγεία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την φυσική κατάσταση.«Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι συναντάμε έναν μεγάλο αριθμό από διάφορα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ιών, αλλά δεν μας μολύνουν όλα. Μόνο εκείνοι οι ιοί που έχουν ειδικό “κλειδί”, χάρη στο οποίο μπορούν να εισέλθουν στο κύτταρό μας, για να συντονίσουν τον εσωτερικό του μηχανισμό έτσι ώστε να δημιουργεί αντίγραφα του ιού. Αυτή είναι εν συντομία η φιλοσοφία των ιών», εξηγεί η καθηγήτρια Joanna Zajkowska από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Bialystok για την πύλη medonet.pl

Η καθ. Zajkowska λέει για τα συμπληρώματα: «Δεν θα υπερεκτιμούσα τη σημασία τους. Η βάση είναι μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα πρέπει να μας παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Στα γεωγραφικά πλάτη μας, την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, είναι λογικό να συμπληρώνουμε τη δίαιτα με βιταμίνη D3, αλλά και αυτό δεν μπορεί να υπερδοσολογηθεί, γιατί μπορεί να κάνετε υπερβολική δόση. Όσο για άλλα συμπληρώματα ανοσίας πάντως, θα πρόσεχα. Μια υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα είναι πολύ καλύτερη ιδέα».

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα φυσικά

Βότανα, ύπνος, σκόρδο, υγιεινή διατροφή, αθλητισμός, φροντίδα της ποιότητας του εσωτερικού αέρα κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και είναι αδύνατο να τους συζητήσουμε όλους. Σχεδόν όλοι έχουμε συναντήσει φυτοθεραπεία, δηλαδή τη χρήση φυτικών φαρμάκων, τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Αλλά τα φυτικά φάρμακα,εξακολουθούν να είναι προϊόντα περιθωριοποιημένα από το mainstream, που πιστεύει στο μήνυμα των φαρμακευτικών εταιρειών. Εξάλλου, όχι μόνο τα φυτικά φάρμακα, αλλά και ολόκληρη η φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας για την ενίσχυση της φυσικής ανοσίας υποτιμάται. Και όμως η φυτοθεραπεία είναι πολύ σημαντικό μέρος της αρχαίας ιατρικής της Ανατολής – και της Κινέζικης Ιατρικής και της Ινδικής Αγιουρβέδα.

Η ανοσία πρέπει να χτίζεται τακτικά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δυστυχώς, είναι μύθος ότι μπορεί να βελτιωθεί αποτελεσματικά σε λίγες εβδομάδες. Ειδικά όταν αρχίζουμε να δρούμε μόνο την εποχή των αυξημένων ασθενειών, που το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ήδη επιβαρυμένο και παλεύει ενάντια στους εισβάλλοντες μικροοργανισμούς. Γι’ αυτό αξίζει να ξεκινήσετε δράσεις για την ενίσχυση της ανοσίας το συντομότερο δυνατό.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος