Θετική η ερευνητική εξέλιξη του πειραματικού κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Νέο  πειραματικό φάρμακο για τον κορονοϊό της AstraZeneca βοήθα να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας ή θανάτου σύμφωνα με μια μελέτη που βρίσκεται σε τελευταίο στάδιο

Ανταπόκριση – Λονδίνο Νατάσα Κατζάβελου

Το φάρμακο, ένα κοκτέιλ δύο αντισωμάτων που ονομάζεται AZD7442, μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 ή θανάτου κατά 50% σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς που είχαν συμπτώματα για επτά ημέρες ή λιγότερο, ικανοποιώντας τον κύριο στόχο της μελέτης.

Η θεραπεία της AstraZeneca, που χορηγείται με ένεση, είναι η πρώτη στο είδος της που δείχνει πολλά υποσχόμενη τόσο ως προληπτικό φάρμακο όσο και ως θεραπεία για τον COVID-19 μετά από πολλαπλές δοκιμές.  Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει άτομα που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσοαπόκριση στα εμβόλια.

«Αυτά τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μια ενδομυϊκή δόση AZD7442 θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση αυτής της καταστροφικής πανδημίας», δήλωσε σε δήλωσή του ο Χιου Μοντγκόμερι, κύριος ερευνητής της πειραματικής διαδικασίας.

«Μια έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της εξέλιξης της νόσου σε σοβαρή ασθένεια, με συνεχή προστασία για περισσότερο από έξι μήνες», δήλωσε ο Mένε Παγκαλος, αντιπρόεδρος στην AstraZeneca.

Η εταιρεία θα συζητήσει τα δεδομένα με τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ ζήτησε έκτακτη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τη χρήση του ως φάρμακο πρόληψης την περασμένη εβδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος