ertnews.gr

Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα πειραματικών εμβολίων με δοκιμές σε πιθήκους

29/04 11:33
Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα πειραματικών εμβολίων με δοκιμές σε πιθήκους

Με πειραματόζωα, τουλάχιστον 6 μακάκους, το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοινώνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19. ‘Οπως έγινε γνωστό, στα ζώα που εκτέθηκαν στον ιό πριν από 28 ημέρες διαπιστώνεται πλήρης ανοσία. Την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και σε ανθρώπους, η Κίνα επίσης “επιταχύνει” .

Πειραματικό εμβόλιο που βρίσκεται στο στάδιο προκλινικών ερευνών στο Medical College του Πεκίνου φαίνεται να προστατεύει τους πιθήκους από τον κορονοϊό. Η ερευνητική ομάδα χορήγησε σε οκτώ μακάκους, που έχουν παρόμοια πορεία νόσησης με τον άνθρωπο, τρεις δόσεις ενός εμβολίου με αδρανοποιημένα σωματίδια του Covid-19.

Διαπιστώθηκε ότι τέσσερις πίθηκοι στους οποίους χορηγήθηκε υψηλή δόση του εμβολίου δεν είχαν ανιχνεύσιμο ιό στο λαιμό ή στους πνεύμονες τους επτά ημέρες μετά την έκθεση. Οι πίθηκοι που έλαβαν χαμηλότερη δόση εμβολίου έδειξαν κάποια σημάδια λοίμωξης από κορονοαϊό – αλλά τα επίπεδα του ιού τους ήταν πολύ χαμηλότερα από ότι σε μακάκους που δεν έλαβαν εμβόλιο. Η εταιρεία που ανέπτυξε το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε έγκριση και προχωρά άμεσα σε έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους.

https://twitter.com/iipstudies/status/1255407840489070592?s=20

Ανταπόκριση ΕΡΤ-Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version