Στο “μικροσκόπιο” οι βλαβερές συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Όλοι μιλούν για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου, αλλά και τα κάθε είδους ατμίσματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι και τόσο αθώα.

Στην Αμερική ήδη έχουν καταγραφεί θάνατοι και μάλιστα νέων ανθρώπων και ήδη κάποιες Πολιτείες προχωρούν σε απαγορεύσεις. Στη Νέα Υόρκη και στο Μίτσιγκαν απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Πλήρης απαγόρευση των προϊόντων ατμίσματος έγινε και στην Ινδία.

Στις ΗΠΑ αριθμός των κρουσμάτων πνευμονικών νοσημάτων, που σχετίζονται με το άτμισμα, αυξήθηκε από 380 σε 530 στη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει σταθερός, στους 7, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πάνω από το 50% των ασθενών είναι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών και τα τρία τέταρτα είναι άνδρες, έγινε γνωστό από την Αν Σκούτσατ, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. Το 16% των ασθενών είναι κάτω των 18 ετών.

Τα εργαστήρια ανάλυσης του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων FDA έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 150 ύποπτα δείγματα, όμως δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιήσει την ή τις ουσίες που ευθύνονται για αυτές τις σοβαρές πνευμονικές παθήσεις, εξήγησε ο Μιτς Ζέλερ, ο διευθυντής του Κέντρο για τον Καπνό της FDA.

«Δεν υπάρχει κοινός παρανομαστής για το ή τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν, τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν, από πού αγοράστηκαν και για το τι συνέβη από τη στιγμή που ο χρήστης τα απέκτησε έως τη στιγμή που το κάπνισε και το εισέπνευσε» σημείωσε ο Ζέλερ.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος