Κορονοϊός: Σημαντική μείωση των κρουσμάτων και θανάτων σε όλη την Ευρώπη

Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Μπορεί η ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ των 53 κρατών, να καταγράφει πάνω από 1,1 εκ. νέα κρούσματα και πάνω από 22.000 νέες θανάτους εβδομαδιαίως, ωστόσο όπως αναφέρεται στα σημερινά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνεται σημαντική μείωση κατά 22% των κρουσμάτων και 12% των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, με αρκετούς επιστήμονες να μιλούν πλέον για τις πρώτες ενδείξεις ευεργετικής επίδρασης των εμβολίων στον γενικό πληθυσμό.  

 Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τα κρούσματα μειώνονται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως επίσης οι θάνατοι που μειώνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.  

 Ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφεται στην Τουρκία με 257.992 νέες περιπτώσεις και 305,9 νέες υποθέσεις ανά 100.000 το τελευταίο επταήμερο, την Γαλλία με 163.666 κρούσματα και 251,6 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 και τη Γερμανία με 129.404 νέες περιπτώσεις και 155,6 νέα κρούσματα ανά 100 000 κατοίκους. 

 Ο υψηλότερος αριθμός νέων θανάτων καταγράφηκε στην Πολωνία με 2653 νέους θανάτους, την Ρωσία με 2630 και την Τουρκία με 2493. 

 Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα νεα στοιχεία του Π.Ο.Υ, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παγκοσμίως στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας με πάνω από 5,7 εκ. νέα εβδομαδιαία κρούσματα, μετά από εννέα διαδοχικές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων. Οι νέοι θάνατοι συνεχίζουν επίσης να αυξάνονται για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, με πάνω από 93.000 παγκοσμίως.  

 Η Νοτιοανατολική Ασία συνεχίζει να αναφέρει σημαντικές αυξήσεις στα κρούσματα και στα περιστατικά θανάτου. Η Ινδία αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των κρουσμάτων και των θανάτων στην περιοχή, καθώς και το 46% των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και το 25% των παγκόσμιων θανάτων.  

 Αντιθέτως μείωση παρουσιάζουν τα κρούσματα στην Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και την Αμερική, ενώ τα ποσοστά στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού παραμένουν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη, την Αφρική και τον Δυτικό Ειρηνικό, ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν οι θάνατοι στην Αμερική και την Ανατολική Μεσογείου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος