Ρωσία – εμβόλιο EpiVacCorona: Τριπλή άμυνα και ανοσία 100% – Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona, καθώς σύμφωνα με το δεύτερο στάδιο κλινικών δοκιμών, η ανοσία που προσφέρει είναι 100%, ενώ και η ασπίδα που παρέχει κατά του Covid-19 είναι τριπλή.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού EpiVacCorona αποτελείται από τριπλή ανοσολογική άμυνα, ανέφερε ο Rospotrebnadzor (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης Καταναλωτή και Προστασίας των Δικαιωμάτων για την Ανθρώπινη Ευημερία).

Τα αντισώματα παρεμβαίνουν στην αλληλεπίδραση της πρωτεΐνης S του κορονοϊού με τον κυτταρικό υποδοχέα – έτσι σχηματίζεται η πρώτη γραμμή άμυνας. Η δεύτερη “ασπίδα” αποτελείται από αντισώματα που παρεμβαίνουν στη σύντηξη του ιικού περιβλήματος με την κυτταρική μεμβράνη, εμποδίζοντας τη διείσδυση του SARS-CoV-2

Σε περίπτωση που παρά τις δυο παραπάνω ασπίδες προστασίας το παθογόνο εισέλθει στο κύτταρο, μια τρίτη γραμμή άμυνας μπαίνει σε δράση και ενεργοποιούνται κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως μακροφάγοι, ουδετερόφιλα

Μόλις χθες το περιοδικό “Infection and Immunity” δημοσίευσε τα αποτελέσματα της πρώτης και δεύτερης φάσης της κλινικής δοκιμής του εμβολίου σε εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 21 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα. Δηλαδή ποσοστό 100%.

Το EpiVacCorona είναι το δεύτερο (μετά το Sputnik V) εμβόλιο που έχει καταχωριστεί στη Ρωσία για την πρόληψη της λοίμωξης από κορονoϊό. Το φάρμακο δεν περιέχει ζωντανό ιό και δημιουργεί ανοσία μέσω της χρήσης τεχνητών πεπτιδίων.

Στο μεταξύ χθες ξεκίνησε η μαζική παραγωγή και διάθεση και του τρίτου ρωσικού εμβολίου του KoviVac

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος