Οι πολίτες στη Γερμανία διαφοροποιούνται ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό & το εμβόλιο

Έρευνα της εταιρείας Dynata, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Reuters, δείχνει ότι το 42% των Γερμανών θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό» να εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού, ακόμη και αν ένα εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Από τις πέντε χώρες όπου έγινε η έρευνα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού το 52% των ερωτηθέντων το θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό», στην Αυστραλία το ποσοστό είναι 43%, ενώ μόλις το 30% των Γάλλων συμφωνεί με τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερη στις ΗΠΑ: το 23% αυτών που ερωτήθηκαν απορρίπτει απολύτως αυτήν την ιδέα. Στη Γερμανία το ποσοστό απόρριψης ανέρχεται στο 21%.

Η έγκριση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Αυστραλία: το 41% των ερωτηθέντων «συμφωνεί απολύτως». Στις ΗΠΑ μόνο το 25% τάσσεται απολύτως υπέρ, στη Γαλλία το 19% και στη Γερμανία το 15% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες στη Γερμανία διαφοροποιούνται ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό & το εμβόλιο
Daniel Bockwoldt / DPA via AP

Όπως ανακοίνωσε η Dynata στο πλαίσιο άλλων δεδομένων που συνέλεξε, η αποδοχή του εμβολιασμού κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γερμανίας: το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ένα άλλο 30% μετά τη σύσταση του γιατρού και το 28% θα περιμένει έως ότου εμβολιαστούν άλλοι. Το 10% των ερωτηθέντων απορρίπτει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος