Μ. Γιωσαφάτ – Πανδημία: Γιατί οι νέοι αντιδρούν στα μέτρα – Πως επηρεάζει τα ζευγάρια (audio)

“Έχουμε μια δύσκολη νεολαία, συχνά επιθετική, τα παιδιά μαζεύονται στις πλατείες, αντιδρούν στα μέτρα, φλερτάρουν και πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν τον θάνατο , ότι τον αντιμετωπίζουν προκαλώντας τον”, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και τον Θάνο Σιαφάκα, ο γνωστός ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ επισημαίνοντας ότι μεγαλώνουν συχνά, χωρίς πλέον τη μητέρα, που εργάζεται αλλά και σε ένα καθεστώς σχεδόν απόλυτης ελευθερίας.

Η πανδημία ανέδειξε στα ζευγάρια προβλήματα που έχουν αναφορές στην παιδική ηλικία, συνέχισε ο κ. Γιωσαφάτ. Όσο πιο ανώριμος είναι κανείς και μεταφέρει την παιδικότητά του στη σχέση του , τόσο περισσότερο υποφέρει και οδηγείται στην κατάθλιψη, αντιθέτως εκείνα τα ζευγάρια που είναι πιο ώριμα, κάνουν υπομονή και θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν την κρίση, σημείωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Ο κ. Γιωσαφάτ εξήγησε ωστόσο ότι το 50% των ζευγαριών στο τέλος χωρίζουν ενώ το 80 % ανήκει στη σφαίρα της ανωριμότητας , που υποφέρει. Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι η αγάπη υπογράμμισε ο ψυχίατρος, όμως και αυτό έχει να κάνει με το πως μεγάλωσε κανείς.

Τέλος ερωτηθείς εάν βλέπει έκρηξη σεξουαλικότητας μετά το τέλος της πανδημίας, ο κ. Γιωσαφάτ απάντησε πως το sex είναι η απάντηση στο φόβο που νιώθουν οι άνθρωποι για τον θάνατο και δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι το διαφορετικό από αυτό που ζούσαμε πριν την κατάσταση της πανδημίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος