Ημέρα ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία

Array

Η σιδηροπενία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία.

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής β) η δυσαπορρόφηση γ) η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα,έμμηνος ρύση) δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά , έγκυες)

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα , την εύκολη κόπωση , το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο στις 24/ 11 (9.00-14.30).

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες γι’ αυτό κάθε ενδιαφερόμενη πρέπει να επικοινωνεί για τον προγραμματισμό του ραντεβού της στο 210-7286324.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος