Γ. Πρασσάς στην ΕΡΤ για την οξεία ηπατίτιδα: Ίσως δούμε και σε ενήλικες – Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε πώς προκαλούνται (video)

Η σοβαρότητα των περιστατικών και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας ανησυχεί κυρίως την επιστημονική κοινότητα, εν μέσω της έξαρσης, τόνισε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Γιάννης Πρασσάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις»

Όπως σημείωσε ο ίδιος σχετικά: «Μιλάμε προς το παρόν για περίπου 200 περιπτώσεις κρουσμάτων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι 3 – 4 φορές πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό αυτών των επικίνδυνων παθήσεων. Περίπου 10% των παιδιών που έχουν αυτή τη μορφή ηπατίτιδας έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση».

«Σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται στα εμβόλια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών δεν είχαν καν εμβολιαστεί (…) Οι πιθανότερες εξεταζόμενες περιπτώσεις αφορούν στη σύμπτωση των διαφορετιών ιών -αδενοϊού συνδυαστικά με νόσηση λ.χ. από covid- είτε σε κάποια μετάλλαξη ενός αδενοϊού με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτή την πάθηση», είπε ακόμη ο κ. Πρασσάς.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος