Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Η κυβέρνηση θεωρεί ως εσωτερικό εχθρό τους ανεμβολίαστους (audio)

Καθημερινά είναι τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφει η χώρα μας σε σχέση με όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες και πρωτίστως σε θανάτους, σε μια εξίσου εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα για όλη την Ευρώπη.
Με αφορμή νέα απαγορευτικά μέτρα που άρχισαν να ισχύουν σε ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και την πρόσφατη δέσμη που εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Το GPS της Επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, μίλησε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως είπε, τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα από άποψη αντιμετώπισης της πανδημίας και αυτό φαίνεται σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας είχαν χειρότερο ιστορικό από εμάς. Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ευρώπη έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων. Κάποιος φταίει γι αυτό και φταίει η κυβέρνηση τόσο για την έλλειψη πειστικότητας για τον εμβολιασμό, πέρα από έναν σκληρό ανορθολογικό πυρήνα που δεν θα πειθόταν ό,τι και να γινόταν. Εάν το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν διαφορετικό και δεν είχε τον έντονο διχαστικό χαρακτήρα που έχει, σα να είναι εσωτερικός εχθρός οι ανεμβολίαστοι, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν είναι τόσο να πειστεί να εμβολιαστεί ένα κομμάτι συμπολιτών μας, όσο να καταδειχθεί ότι αυτοί έχουν τη βασική ευθύνη για την εξέλιξη των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την πανδημία κι εφόσον είναι δική τους η ευθύνη, πρέπει να έχουν και συνέπειες.
Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ψηφοθηρική ότι είναι καλύτερο να κολακεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος και να προσδοκά από εκεί εκλογικά οφέλη.
Είναι αναμφισβήτητο ότι το πράγμα έχει ξεφύγει διεθνώς και η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Να συγκρίνουμε τον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκων. Στη Γερμανία είναι τρεις με τέσσερις φορές μικρότερος. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μη έγκυρη ενίσχυση του ΕΣΥ, η δυσκολία που έχει η κυβέρνηση να επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, επιτάσσει γιατρούς αλλά διστάζει να επιτάξει μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος