Γ. Γεροτζιάφας: Οδηγούμαστε σε κατάσταση οξείας υγειονομικής κρίσης

Το κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση στο ΕΣΥ έκρουσε ο Καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είπε ότι οδηγούμαστε σε κατάσταση οξείας υγειονομικής κρίσης και σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή είναι να σταματήσει απότομα η κυκλοφορία του ιού. «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φοράμε όλοι μάσκες, να αλλάξει το σύστημα μετακίνησης των ανθρώπων στα μέσα μεταφοράς, να μην βρισκόμαστε σε κοντινή επαφή και να μην γίνει lockdown. Επίσης, το ζήτημα είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν εμβολιαζόμαστε προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Το αποδεικνύουν περίτρανα τα δεδομένα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ακόμα κι αν αύριο εμβολιαστεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, το θετικό αποτέλεσμα θα το δούμε σε τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα περάσουμε σίγουρα ενάμιση μήνα σε πάρα πολύ σκληρή κατάσταση» προειδοποίησε ο κ. Γεροτζιάφας.

Σημείωσε ότι η καθοριστική παράμετρος που θα ορίσει τις περαιτέρω αποφάσεις είναι το πότε θα κορεστούν τα νοσοκομεία, άρα θα πολλαπλασιαστούν με δυναμικό τρόπο οι βαριά νοσηλευόμενοι ασθενείς, όχι μόνο με Covid αλλά και οι υπόλοιποι.

«Εάν στη Θεσσαλονίκη σήμερα έχουν κορεστεί τα νοσοκομεία, αυτό σημαίνει ότι οι νέοι ασθενείς που έρχονται δεν θα βρουν θέση παρά μόνο μετά από δύο με τρεις εβδομάδες. Βάλτε δίπλα και τους ανθρώπους με τα άλλα νοσήματα που πρέπει να νοσηλευτούν. Αυτό είναι που λέμε οι συνθήκες κατάρρευσης του ΕΣΥ» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος