Ένθετο Υγεία: Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει συνεχώς έδαφος στην άσκηση της ιατρικής. Στο διεθνές συνέδριο παιδοκαρδιοχειρουργικής που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, παρουσιάστηκε η χρήση της σε χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά.

Το μοντέλο που χρησιμοποιείται δίνει τη δυνατότητα πρόγνωσης για την έκβαση της εγχείρησης πριν αυτή αρχίσει. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης οι νέες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας στα παιδιά.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή

Η πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα είναι πολλές φορές δύσκολη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η γήρανση του πληθυσμού, η αύξηση των χρόνιων νοσημάτων και οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί είναι μόνο κάποιες από τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα Υγείας. Ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, η Ελληνική Ένωση Market Access, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Το φάρμακο από το εργαστήριο στον ασθενή», ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν το πλαίσιο ανάπτυξης και διάθεσης φαρμάκων στη χώρα μας, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό περιβάλλον.

Εβδομάδα πρόληψης και εθελοντισμού στη Λάρισα


Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, μαθήματα πρώτων βοηθειών, μενού υγιεινής διατροφής. Όλα αυτά μαζί συνέβησαν ταυτόχρονα και για μία ολόκληρη εβδομάδα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης. Στόχος της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά ήταν η ανάδειξη του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της πρόληψης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος