Ένθετο Υγεία: Self test για τον καρκίνο παχέος εντέρου – Διαθέσιμο δωρεάν από τον Ιούνιο στα φαρμακεία

Δωρεάν θα διατίθεται από τον Ιούνιο από τα φαρμακεία το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, για συγκεκριμένες πληθυσμιακές κατηγορίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για ένα ειδικό τεστ, το οποίο ανιχνεύει την παρουσία αίματος στα κόπρανα. Το self test για αυτό το είδος καρκίνου θα χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικού ελέγχου του υπουργείου Υγείας και θα δίνεται σε όλους τους πολίτες ηλικίας ηλικίας 50 έως 70 ετών, οι οποίοι θα ειδοποιούνται με sms. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πυθαγόρειος Αυτογνωσία για τη διαχείριση του στρες

Το στρες είναι υπεύθυνο για μία σειρά από νοσήματα. Σύμφωνα με έρευνα, το χρόνιο και παρατεταμένο στρες ευθύνεται για το 50% των προβλημάτων υγείας του σύγχρονου ανθρώπου. Όταν ένας άνθρωπος βιώνει συνθήκες στρες δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, όπως, για παράδειγμα, διακοπή καπνίσματος, καλό και ποιοτικό ύπνο, άσκηση, σωστή διατροφή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον οργανισμό του φλεγμονή και ένας φαύλος κύκλος νοσηρότητας.

Στη Σάμο, λειτουργεί από το 2023 η «Πυθαγόρειος Ακαδημία Επιστημών καιΑξίων”, ένα Κέντρο Επιστήμης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας. Στόχος της Ακαδημίας είναι η διαχείριση του στρες και η προαγωγή της υγείας μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα, η μέτρηση και η αντιστροφή της βιολογικής ηλικίας και η εκπαίδευση των επαγγελματιών.

Σχολή Διασωστών και πληρώματος Ασθενοφόρου στα Χανιά

Στα Χανιά, λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για Διασώστες και πληρώματα Ασθενοφόρου. Η ανάγκη για τη δημιουργία της σχολής αυτής στα Χανιά ήταν πολύ μεγάλη, καθώς τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή είναι πολλά αλλά αποτελεί και μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας με αυξημένη επισκεψιμότητα όλο το χρόνο. Η σχολή είναι δημόσια και υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος