Ένθετο Υγεία: Πότε ένας τοκετός μπορεί να προκαλέσει ψυχικό τραύμα

Η εμπειρία ενός τοκετού, στον οποίο γίνονται παρεμβάσεις χωρίς να έχει ενημερωθεί η γυναίκα που γεννά μπορεί να καταστήσει αυτό τον τοκετό τραυματικό. Το φαινόμενο υποβαθμίζεται λόγω του χαρμόσυνου γεγονότος της γέννησης ενός υγιούς παιδιού, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει μετατραυματικό στρες ακόμα και αδυναμία σύνδεσης της μητέρας με το παιδί της. Η σωστή ενημέρωση πριν από τον τοκετό αλλά και η έγκαιρη αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας μετά από μία δυσάρεστη εμπειρία τοκετού είναι καθοριστική ώστε να μη δημιουργηθεί ψυχικό τραύμα. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Η πρώτη εγκυμοσύνη στη
ν Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση αυτόλογου ωοθηκικού ιστού 

Παρακολουθούμε την ιστορία μιας γυναίκας, που κατάφερε στα 39 της χρόνια να μείνει έγκυος μετά από μεταμόσχευση αυτόλογου ωοθηκικού ιστού. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στα ελληνικά ιατρικά δεδομένα και παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Η γυναίκα κατάφερε να μείνει έγκυος 16 χρόνια μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από αιματολογικό καρκίνο. 

Η ανατομία ενός φιλιού και οι ιδιότητές του για την υγεία

Το φιλί είναι ο συνήθης τρόπος έκφρασης του έρωτα, της αγάπης, της συμπάθειας μεταξύ δύο προσώπων. Με το φιλί έχουν ασχοληθεί οι καλές τέχνες, η ζωγραφική, η γλυπτική αλλά και η ποίηση. Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του EΡTNEWS θα δούμε την ιατρική διάσταση ενός φιλιού: Την ανατομία του αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητές του στην υγεία. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος