Ένθετο Υγεία: Ο Θ. Πλεύρης για το Εθνικό Πρόγραμμα δράσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία στη χώρα μας για την παιδική παχυσαρκία. Η Ελλάδα είναι 1η στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παχυσαρκία των εφήβων (δηλαδή 1 στα 3 εφήβους είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος), 2η στις ηλικίες ηλικίες 5-9 ετών και 10-19 ετών και 3η στην παχυσαρκία των παιδιών κάτω των 5 ετών, αφού 1 στα 8 παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και την Ειρήνη Κυρίτση, μίλησε για το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, που στόχος είναι να αρχίσει τον Ιούνιο και να εφαρμοστεί πλήρως με το άνοιγμα των σχολείων, από Σεπτέμβριο.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της ανθεκτικής υπέρτασηςΜία νέα μέθοδος αντιμετώπισης της ανθεκτικής υπέρτασης παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέδριο στη χώρα μας. Πρόκειται για την απονεύρωση νεφρικών αρτηριών που αφορά στο 2-3% των υπερτασικών που λαμβάνουν πλήρη αγωγή με τουλάχιστον τρία φάρμακα αλλά δεν καταφέρνουν να ρυθμίσουν τη πίεσή τους. Εθνική Επιτροπή στη χώρα μας θα προτείνει κριτήρια και κανόνες για την κλινική χρήση της.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στις γυναίκες: Παρά τα γνωστά οφέλη της φυσικής δραστηριότητας, η άσκηση δεν προτιμάται από τις γυναίκες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στις 3 γυναίκες δεν κάνει καμία μορφή σωματικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα συνεργασίας WOMEN’S HURDLES, στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, εξελίσσεται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες από τις αρχές του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023. Έχει ως σκοπό να αναπτύξει, εφαρμόσει και διαδώσει καινοτόμες πρακτικές για να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα στις γυναίκες και ειδικά τις αυτές που έχουν οικογένεια και ταυτόχρονα εργάζονται. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος