Ένθετο Υγεία: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού στα χειρουργεία – Η Μίνα Γκάγκα στο ertnews

Το καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία με την απασχόληση των γιατρών αλλάζει. Πλέον δεν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και θα μπορούν να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία.

Άμεσα ξεκινούν και τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα, μπαίνει σε εφαρμογή μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη λίστα των χειρουργείων, όπου ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού όπως γίνεται και με τον εμβολιασμό για την covid. Για όλες τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια περίθαλψη που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση, μίλησε στο ertnews η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με τις ενώσεις των γιατρών για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Οι γιατροί διατηρούν επιφυλάξεις τόσο για το καθεστώς της απασχόλησης όσο και για την ομαλή λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΥΓΕΙΑ

Ο φόρτος εργασίας γιατρών και νοσηλευτών σε κλινικές αιχμής και τμήματα επειγόντων περιστατικών έχει επιφέρει επαγγελματική εξουθένωση με αποτέλεσμα 1 στους 2 να εμφανίζει υψηλά επίπεδα στρες. Αυτό δείχνει μεγάλη μελέτη σε 5 ελληνικά νοσοκομεία. Το burn out των επαγγελματιών υγείας είναι σύνηθες στα περισσότερα συστήματα υγείας διεθνώς μετά την έξαρση της πανδημίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος