Εμβόλιο AstraZeneca: Ανοσία έως και 90% μετά απο δύο δόσεις δείχνει μελέτη

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Αποτελεσματικό 85% έως 90% μπορεί να είναι το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca έπειτα και από τις δύο δόσεις, κατά της συμπτωματικής νόσου Covid-19.

Την ανακοίνωση έκανε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) την Πέμπτη.

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε το εμβόλιο AstraZeneca. Το ταχύρρυθμο εμβολιαστικό πρόγραμμα συνέβαλε στην δημιουργία τράπεζας δεδομένων, αναφορικά με τη αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε πραγματικές συνθήκες.

Η PHE είπε ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα ήταν τα πρώτα του είδους του σχετικά με την αποτελεσματικότητα δύο δόσεων AstraZeneca σε πραγματικές συνθήκες, αλλά προειδοποίησε ότι είχε «χαμηλή εμπιστοσύνη» στα ευρήματα, και τα αποτελέσματα θα ήταν ασαφή έως ότου συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.

Στην έκθεση, βασισμένη σε εβδομαδιαία παρακολούθηση, φαίνεται ότι η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca, που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν 89% σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

“Αυτά τα νέα δεδομένα υπογραμμίζουν τον απίστευτο αντίκτυπο που μπορούν να έχουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου, με μια δεύτερη δόση του εμβολίου Oxford / AstraZeneca που παρέχει έως και 90% προστασία”, δήλωσε ο υπουργός εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουϊ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος