Πολίτες του Εχεδώρου επιστρέφουν τα σκουπίδια στον αποστολέα τους

Array

Στον πολύπαθο Εχέδωρο του δήμου Δέλτα οι πολίτες έχουν αναλάβει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εθελοντική ομάδα  «Εχεδώρου φύσις» εντοπίζει τους ασυνείδητους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε χωματερή και τους επιστρέφουν τα δικά τους σκουπίδια. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο εθελοντής- μέλος της ομάδας Γιάννης Καρακούσης, οι δημότες του δήμου Δέλτα έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του Καλοχωρίου, της Σίνδου και των Διαβατών αποφάσισαν να εντοπίζουν τους ασυνείδητους που επιλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές για να τις μετατρέψουν σε σκουπιδότοπους και τους στέλνουν πίσω όσα πέταξαν.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακούση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτελεσματική γιατί κυρίως οι μεγάλες εταιρίες από τις οποίες πωλήθηκαν τα προϊόντα που απορρίφθηκαν εκεί, συνεργάζονται με την «Εχεδώρου φύσις» δίνοντάς της τα στοιχεία των αγοραστών τους που στη συνέχεια βρήκαν αυτό τον τρόπο να απαλλαγούν από τα άχρηστα πλέον αντικείμενα.

Πάντως αυτό που έχει σημασία για τους εθελοντές του Εχεδώρου είναι να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες πολιτών σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να μην αναζητούν κάποιοι άλλο τόπο εναπόθεσης των απορριμμάτων τους επειδή ο Εχέδωρος φυλάσσεται από τους κατοίκους του. Ίσως έτσι συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι ότι ο φαινομενικά εύκολος αυτός τρόπος απόρριψης σκουπιδιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός για το περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος