Ομόφωνα μη πυρηνική χώρα η Ελλάδα

Array

Στη θλιβερή επέτειο των 35 χρόνων από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ επικεντρώθηκε σήμερα το Ο3 της ΕΡΤ3. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία, η οποία συγκλόνισε την τότε Σοβιετική Ένωση, στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και επηρέασε πολλές χώρες στον κόσμο. Στην Ουκρανία έγιναν και φέτος εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας η οποία συνέβαλε ώστε να υιοθετηθούν διεθνώς πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σχετικά με την πυρηνική ενέργεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Χρήστος Χουσιάδας μιλώντας στο Ο3 ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ακίνδυνη η πυρηνική ενέργεια. Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι το Τσερνομπίλ μαζί με την Φουκοσίμα αυστηροποίησαν τα πρότυπα ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο. «Ισχύουν πλέον νομικά πιο δεσμευτικοί όροι», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό, τι αφορά τη γειτονιά μας εκτίμησε πως είναι μία ήσυχη γειτονιά αν και έχουν διατυπωθεί, όπως ανέφερε, φιλοδοξίες σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών προγραμμάτων (εννοώντας προφανώς το υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου με βάση τα σχέδια της γειτονικής Τουρκίας).

Σχετικά με τη χώρα μας όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας είναι μία ξεκάθαρα μη πυρηνική χώρα, αφού δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση σε αυτή τη μορφή ενέργειας. Μάλιστα ο κ. Χουσιάδας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία φαίνεται να έχει επιτευχθεί απόλυτη εθνική ομοφωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος