LCOY Greece: Εθνικό Συνέδριο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή

Array

Νέα άτομα από όλη την επικράτεια θα συγκεντρωθούν στις 22-23 Οκτωβρίου 2022 σε έναν κοινό χώρο σκέψης και δράσης, όπου θα μπορέσουν να προτείνουν, συζητήσουν και συνθέσουν προτάσεις για την εθνική προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η πρόταση πολιτικής που θα διαμορφωθεί, θα προωθηθεί τόσο σε εθνικούς φορείς και υπουργεία, όσο και σε διεθνές επίπεδο στη YOUNGO και το UNFCCC Conference of the Parties (COP) 27.

Το LCOY Greece αποτελεί το Εθνικό Συνέδριο των Νέων για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχος του είναι να δώσει θεσμική υπόσταση στην φωνή και στις απόψεις των νέων ατόμων καθώς και να τα ενθαρρύνει να λαμβάνουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι η εκπροσώπηση των νέων στις πολιτικές αποφάσεις.

LCOY Greece: Εθνικό Συνέδριο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή

Πληροφορίες για τη διοργάνωση

Το LCOY Greece 2022 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αθήνα, στις 22-23 Οκτωβρίου 2022. Μεταξύ 21-22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί online το pre-LCOY Greece.

Κάθε ενδιαφερόμενος/-η/-ο μπορεί να συμμετέχει, άνευ αντιτίμου σε όλη τη διοργάνωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 2 Οκτωβρίου 2022, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

LCOY Greece: Εθνικό Συνέδριο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή

Φορείς συνδιοργάνωσης του LCOY Greece 2022 είναι το Fridays for Future Greece, Fridays for Future Climate Education Greece, το U.N. Sustainable Development Solutions Network – Youth, Black Sea (SDSN Youth Black Sea) και το SDSN Youth Greece, με την υποστήριξη της ActionAid Hellas. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της YOUNGO (Children and Youth constituency to United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC), του Political Economy of Sustainable Development Lab του ΕΚΠΑ, του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη EPLO, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Email επικοινωνίας: lcoygreece@gmail.com

Social Media: www.facebook.com/LocalCOYGreece, www.instagram.com/lcoy_greece/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος