Φορητή συσκευή μέτρησης των καυσαερίων στο δρόμο από το ΑΠΘ

Array

Το ΑΠΘ καινοτομεί για άλλη μια φορά και σε συνεργασία με την εταιρία Emisia και τη χρήση μίας ελαφριάς φορητής συσκευής μετρά τους ρύπους των αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες του Αριστοτελείου και της εταιρίας που ξεκίνησε από το ΑΠΘ η μέτρηση των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα εν κινήσει απαιτείται από την Ε.Ε ως μία από τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση του στόχου που έχει θέσει για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050.

Μάλιστα όπως τόνισε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ Ζήσης Σαμαράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βασιστεί στις μετρήσεις της συγκεκριμένης φορητής συσκευής για να περάσει σε αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων -από το Euro 6 στο Εuro 7.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η ενδεδειγμένη λύση για το περιβάλλον είναι τα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους αλλά θα αργήσουν να βγουν στο δρόμο ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο τα οχήματα που βασίζονται στην καύση ορυκτών καυσίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος