Δράση της Healthy Seas στην Ιθάκη ενάντια στην πλαστική ρύπανση των θαλασσών

Array

Στην πλαστική ρύπανση των θαλασσών επικεντρώνει το ενδιαφέρον η Healthy Seas ξεκινώντας σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών από την Ιθάκη ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αφύπνισης των κατοίκων. Όπως είπε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 η Τζένη Ιωάννου μέλος της διεθνούς οργάνωσης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα 40 άτομα, οι περισσότεροι εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ τους και 20 δύτες θα επιχειρήσουν να φέρουν σε πέρας μία σημαντική περιβαλλοντική δράση.

Με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν τον εξοπλισμό και τα κλουβιά εγκαταλελειμμένης ιχθυοκαλλιέργειας που από το 2012 ρυπαίνουν την ευρύτερη περιοχή προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Όπως είπε η κ. Ιωάννου, η δράση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας ενώ σήμερα στην εναρκτήρια εκδήλωσή της τα παιδιά της Ιθάκης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι θάλασσες του πλανήτη μέσω εικονικής πραγματικότητας τελευταίας τεχνολογίας.

Η Healthy Seas ξεκίνησε το 2013 από την Ολλανδία και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015. Στόχος της είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις θάλασσες, ειδικότερα τα δίχτυα αλιείας και η ανακύκλωσή τους σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Με την ίδια λογική της ανακύκλωσης, μία οργάνωση στην Κένυα η Ocean’s Sole φτιάχνει παιδικά παιχνίδια, βραχιόλια και αξεσουάρ από σαγιονάρες ξεχασμένες στις ακτές με διπλό κέρδος: Καθαρές παραλίες και εισόδημα για πολλές οικογένειες που απασχολούνται εκεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος