Εταιρεία σχεδιάζει υποθαλάσσια ερευνητική βάση

Η ιδέα ανήκει στην Deep, μιας εταιρείας ωκεάνιας τεχνολογίας και εξερεύνησης.

Μια εταιρεία ωκεάνιας τεχνολογίας και εξερεύνησης αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας υποβρύχιας ερευνητικής βάσης με την ονομασία Sentinel. Αν τυλοποιηθεί, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην έρευνα βαθιάς θάλασσας, καθώς θα επιτρέπει στους επιστήμονες να ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε υποβρύχιες εγκαταστάσεις με σχετική άνεση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ερευνητική βάση Sentinel θα είναι κάτι σαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τους ωκεανούς.

Η ιδέα ανήκει στην Deep, μιας εταιρείας ωκεάνιας τεχνολογίας και εξερεύνησης. Η εταιρεία προβλέπει να εγκαταστήσει τη βάση στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής του Ηνωμένου Βασιλείου, με την Ουαλία να αναφέρεται ως πιθανός προορισμός, σε βάθος περίπου 200 μέτρων. Η πρόσβαση θα επιτυγχάνεται με υποβρύχια, ενώ η βάση θα είναι αρθρωτή και μετακινούμενη, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί και αλλού ανάλογα με τις ανάγκες.

«Το κατώτερο όριο της Επιπελαγικής Ζώνης είναι το βαθύτερο σημείο στο οποίο το ηλιακό φως διεισδύει στον ωκεανό και εκτιμάται ότι το 90% της θαλάσσιας ζωής βρίσκεται εκεί», εξηγεί στο δελτίο Τύπου της η Deep. «Το να μπορούμε να εξερευνήσουμε ολοκληρωμένα την πλήρη έκταση αυτού του τμήματος του ωκεανού αντί να ερευνούμε μόνο την επιφάνεια, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες μπορούν να παρατηρούν, να παρακολουθούν και να κατανοούν τους ωκεανούς.

«Μετά από δύο χρόνια εντατικής και πρωτοποριακής έρευνας σε καινοτόμες διαδικασίες κατασκευής και επιστήμης υλικών, η Deep βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο τεχνικού σχεδιασμού και έχει ξεκινήσει την παραγωγή», αναφέρει η εταιρεία.

Εταιρεία σχεδιάζει υποθαλάσσια ερευνητική βάση
(DEEP)

Η βάση θα διαθέτει ερευνητικά εργαστήρια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και μικρά αλλά καλά εξοπλισμένα υπνοδωμάτια με ένα μονό κρεβάτι, αποθηκευτικό χώρο και ακόμη και τηλεόραση για ψυχαγωγία. Τα μπάνια θα διαθέτουν ντους, τουαλέτα και νιπτήρα.

Η Deep ελπίζει ότι η ερευνητική βάση θα είναι έτοιμη μέχρι το 2027. Η επιστημονική ομάδα της αναπτύσσει μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και έναν βιοαντιδραστήρα μεγάλης κλίμακας για τη διαχείριση όλων των αποβλήτων. Η εταιρεία δήλωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες για να φέρει το έργο της σε πέρας.

ΠΗΓΗ: New Atlas

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος