Εταιρεία διαστημικού τουρισμού θα χρεώνει 50.000 δολάρια για μια βόλτα στη στρατόσφαιρα

Η εταιρεία World View Enterprises με έδρα την Τουσόν της Αριζόνα στις ΗΠΑ, προτείνει βόλτες στη στρατόσφαιρα σε μια κάψουλα που ανυψώνεται από ένα τεράστιο αερόστατο.

Όπως και άλλες εταιρείες διαστημικού τουρισμού, στόχος της Space View είναι να επιτρέψει στους πολίτες να βιώσουν την εμπειρία του «φαινομένου της επισκόπησης». Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει: «Η αποστολή της Space View είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στην άκρη του διαστήματος, έτσι ώστε να δουν έναν κόσμο χωρίς σύνορα ή είδη και να εμπνευστούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η εταιρεία πιστεύει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι βιώσουν αυτή την εμπειρία, η ανθρωπότητα θα μπορέσει να βελτιώσει αισθητά το μέλλον της εύθραυστης Γης μας».

Σε αντίθεση με τα ταξίδια διαστημικού τουρισμού με πύραυλο, οι επιβάτες θα ανυψώνονται απαλά και σταδιακά στη στρατόσφαιρα. Η εταιρεία απαριθμεί διάφορες τοποθεσίες από τις οποίες σκοπεύει να απογειωθεί, όπως το Γκραντ Κάνυον και η Νορβηγία, όπου οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το Βόρειο Σέλας.

Εταιρεία διαστημικού τουρισμού θα χρεώνει 50.000 δολάρια για μια βόλτα στη στρατόσφαιρα

Αν και το αερόστατο της World View δεν θα φτάσει ακριβώς στο διάστημα -κάποιοι ορίζουν την αρχή του διαστήματος ως τη γραμμή Κάρμαν στα 100 χλμ. – θα φτάσει σε ύψη που θα επιτρέψουν στους επιβάτες να δουν την καμπυλότητα της Γης και τη σκοτεινή, απέραντη έκταση του διαστήματος. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να χρεώσει 50.000 δολάρια ανά επιβάτη, το οποίο είναι «αισθητά χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη πολιτική πτήση διαστημικού τουρισμού που είναι διαθέσιμη σήμερα», αναφέρει στο δελτίο τύπου. Τα ταξίδια θα διαρκούν επίσης μεταξύ έξι και 12 ωρών, σε σύγκριση με λιγότερο από μισή ώρα στο διάστημα στην περίπτωση της Blue Origin και της Virgin Galactic.

Η World View λέει ότι οι πρώτες εμπορικές πτήσεις της αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2024, αν και πρώτα πρέπει να λάβει πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA). Η εταιρεία προσθέτει ότι θα παρέχει ευέλικτες επιλογές χρηματοδότησης για όσους επιθυμούν να δουν το διάστημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Εκτός από την World View, άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Space Perspective με έδρα τη Φλόριντα και η Zero 2 Infinity με έδρα τη Βαρκελώνη, έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές δοκιμές με στόχο να στείλουν τελικά ανθρώπους στη στρατόσφαιρα.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος