Ερευνητές ΜΙΤ: Ανάκτηση ακοής με νέου τύπου αναγεννητική θεραπεία κυττάρων

Μια ομάδα ερευνητών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ΗΠΑ, πίσω από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Frequency Therapeutics, ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει έναν νέο τύπο αναγεννητικής θεραπείας που μπορεί να αναστρέψει την απώλεια ακοής χωρίς την ανάγκη ειδικών εργαλείων ή εμφυτευμάτων.

Με τον προγραμματισμό ορισμένων τύπων ανθρώπινων κυττάρων που ονομάζονται προγονικά κύτταρα, η ομάδα ανακάλυψε έναν νέο τρόπο για να διεγείρει τα αισθητήρια κύτταρα μέσα στον κοχλία, αναφέρει το Futurism.

Τα αισθητήρια κύτταρα μας επιτρέπουν να ακούμε, αλλά πεθαίνουν εν καιρώ ή όταν εκτίθενται σε δυνατούς θορύβους. Τις περισσότερες φορές, δεν αναγεννώνται – αλλά δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναγεννηθούν θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ακοής σε ένα ορισμένο επίπεδο. Στα πειράματα, η ομάδα κατάφερε να βελτιώσει την ικανότητα των συμμετεχόντων να αντιλαμβάνονται τη γλώσσα.

Η προσέγγιση είναι πολύ πιο απλή από τη συμβατική, η οποία βασίζεται στα κύτταρα του ασθενούς, τα οποία πρέπει πρώτα να προγραμματιστούν σε εργαστήριο.

«Θα εκπλαγώ αν σε 15 χρόνια, με βάση τους πόρους που διατίθενται για αυτόν τον τομέα, δεν θα φτάναμε στο σημείο η ανάκτηση της ακοής να γίνει μια απλή διαδικασία ρουτίνας, όπως η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ η οποία κατά τη διάρκεια μιας ή δύο ωρών η όρασή σας μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως», λέει ο Jeff Karp, συνιδρυτής της Frequency Therapeutics .

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος