Ένθετο Υγεία: Σοβαρό άσθμα – τα λάθη στη θεραπεία που οδηγούν σε κρίσεις και νοσηλεία

260 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από άσθμα και ένα ποσοστό 3-5% έχουν σοβαρό άσθμα που οδηγεί συχνά στο νοσοκομείο.

Στο άσθμα αποδίδονται πάνω από 450.000 θάνατοι. Στη χώρα μας το 9% του πληθυσμού πάσχει από άσθμα με το προφίλ του ασθενών να είναι κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας και καπνίστριες. Νέες θεραπείες με βιολογικούς παράγοντες είναι διαθέσιμες για επιλεγμένους ασθενείς με σοβαρό άσθμα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

· Κλιματική αλλαγή και πρόωρα βρέφη

Την άμεση συσχέτιση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής με τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα καταδεικνύει μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΕΚΠΑ, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών από την Ευρώπη και την Αφρική. Σύμφωνα με τη μελέτη, η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό οδηγεί όχι μόνο στην προωρότητα αλλά και στο να γεννιούνται περισσότερα ελλιποβαρή παιδιά. Επιπλέον, τα ακραία φαινόμενα είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων και ευνοούν την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων.

· Νοσήματα θώρακος και Tεχνητή Νοημοσύνη

Με ειδικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, οι γιατροί μπορούν να κάνουν γρήγορη διάγνωση σε νοσήματα θώρακος. Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους τους πολίτες, καπνιστές και μη, να κάνουν μία φορά το χρόνο, αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας ως πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος