Ένας δισεκατομμυριούχος παρέδωσε την πρώτη παραγγελία Uber Eats στο διάστημα

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Yusaku Maezawa συνεργάστηκε με την εταιρεία Uber Eats για να κάνει την πρώτη παράδοση φαγητού στο διάστημα.

Ο Yusaku Maezawa έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την περασμένη Τετάρτη (8/12) για ένα ταξίδι 12 ημερών, μαζί με μια χάρτινη σακούλα Uber Eats γεμάτη κονσέρβες με ιαπωνικά φαγητά.

«Ο Yusaku Maezawa και η Uber Eats κέρασαν τους αστροναύτες βραστό σκουμπρί με miso, μοσχάρι μαγειρεμένο σε γλυκιά σάλτσα και άλλα νόστιμα πιάτα, προσφέροντά τους ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από το συνηθισμένο διαστημικό φαγητό», ανέφερε η Uber Eats σε ανακοίνωσή της.

Για να γιορτάσει αυτή την πρωτιά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει 10 δολάρια έκπτωση για παραγγελίες αξίας 20 δολαρίων ή περισσότερο για τα πρώτα 24.800 άτομα που θα χρησιμοποιήσουν τον ειδικό κωδικό SPACEFOOD μεταξύ 13-19 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε πανευτυχείς που συμβάλλαμε στην πρώτη επιτυχημένη παράδοση φαγητού στο διάστημα», δήλωσε ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Uber. «Στόχος μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να πηγαίνουν οπουδήποτε και να παίρνουν οτιδήποτε, οπότε είμαστε περήφανοι που εξυπηρετούμε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Yusaku Maezawa αξίζει ένα μπράβο για αυτή την παράδοση, παρόλο που χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τα συνηθισμένα 30 λεπτά για να φτάσει», πρόσθεσε.

Ο Maezawa έκανε ένα σχετικά γρήγορο ταξίδι έξι ωρών το οποίο χρειάστηκε μόνο τέσσερις τροχιές για να επιτευχθεί. Ωστόσο το Σογιούζ δεν έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα θερμαινόμενα τρόφιμα βιώσιμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, για αυτό και τα φαγητά ήταν σε κονσέρβες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Space.com, δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το αν ο Maezawa και η Uber Eats θα ξανασυνεργαστούν στην επόμενη διαστημική αποστολή του δισεκατομμυριούχου γύρω από το φεγγάρι που θα πραγματοποιήσει με τη SpaceX και η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2023.

ΠΗΓΗ: Space

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος