Ένα μικρό startup ετοιμάζει μια αποστολή στο Φεγγάρι μέσα στο 2021

Το αμερικανικό startup Aerospace Rocket Lab σχεδιάζει μια ιδιωτική αποστολή στο Φεγγάρι μέσα στο 2021. Η νεοσύστατη εταιρία ελπίζει να στείλει το διαστημικό της σκάφος CAPSTONE σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μελλοντικά εμπορικά ταξίδια.

Το Rocket Lab είναι γνωστό για την εκτόξευση μικροσκοπικών δορυφόρων στην τροχιά της Γης. Χάρη σε μια σύμβαση με τη NASA, θα στείλει το μικρό διαστημικό σκάφος CAPSTONE, σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για να δοκιμάσει τα πλοηγικά συστήματα και να βοηθήσει τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη.

Ο δορυφόρος CAPSTONE θα μπει στην τροχιά της Σελήνης χρησιμοποιώντας μια αναβαθμισμένη έκδοση του διαστημικού σκάφους Photon της εταιρίας, ένα όχημα που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ωφέλιμων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων και των δορυφόρων.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο δορυφόρος CAPSTONE θα φτάσει σε απόσταση 1.000 μιλίων από τη σεληνιακή επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, θα εντοπίσει την ίδια τροχιά που σχεδιάζει η NASA για το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού Lunar Gateway.

«Το σκάφος είναι ευέλικτο και μπορούμε να το αναβαθμίσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως πλατφόρμα για τις πιο προηγμένες αποστολές», δήλωσε η Amanda Stiles, διευθύντρια του προγράμματος Moon στο Rocket Lab και πρώην διευθύντρια του Google Lunar X Prize.

Ένα μικρό startup ετοιμάζει μια αποστολή στο Φεγγάρι μέσα στο 2021

Η Rocket Lab αναβάθμισε το Photon με μεγαλύτερες προωθητικές δεξαμενές και έναν νέο κινητήρα που αναπτύσσει, τον HyperCurie. Η εταιρία σχεδιάζει επίσης να αναβαθμίσει ορισμένα από τα συστήματα του διαστημικού σκάφους και να προσθέσει ηλιακούς συλλέκτες, έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να παραμείνει λίγο περισσότερο στο διάστημα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του προγράμματος της εταιρίας, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την αποστολή μικρών διαστημικών σκαφών στο διάστημα. «Πλέον οι άνρθωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες και σκέφτονται κάθε είδους νέες ιδέες και αποστολές που πριν από πέντε χρόνια δεν μπορούσαν να σκεφτούν. Για αυτό και δεν ερευνούμε μόνο τη Σελήνη, αλλά και την Αφροδίτη και τον Άρη», ολοκληρώνει η Stiles.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος