Ένα χάμστερ διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα και κερδίζει τους επενδυτές

Όλο το διαδίκτυο μιλάει για τον Mr. Goxx, ένα χάμστερ που διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα και κερδίζει τους επενδυτές στο ίδιο τους το παιχνίδι. Από τον Ιούνιο, ο Mr. Goxx διαχειρίζεται ένα ανεξάρτητο χαρτοφυλάκιο που διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα, από ένα υψηλής τεχνολογίας κλουβί που ονομάζεται Goxx Box. Το χαρτοφυλάκιο του διαθέτει ένα ευρύ φάσμα κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των TRON, Ethereum και Bitcoin.

Οι συνεδριάσεις συναλλαγών του κ. Goxx μεταδίδονται σε ζωντανή ροή στο Twitch. Αρχικά, το χάμστερ τρέχει σε έναν «τροχό πρόθεσης», ο οποίος περιστρέφεται και επιλέγει ένα κρυπτονόμισμα. Στη συνέχεια, περνάει από μια σήραγγα «αγοράς» ή «πώλησης», όπου «αγοράζει» ή «πουλάει» κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 20 ευρώ.

Σύμφωνα με άρθρο του CNN, ο ανθρώπινος συνεργάτης του κ. Goxx, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα εκτελεί τις συναλλαγές, προτιμά να παραμείνει ανώνυμος, αλλά δημοσιεύει τις εντολές αγοράς και πώλησης στο Twitter και το Reddit. Τις ενημερώσεις για τις συναλλαγές του χάμστερ, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στη σελίδα του στο Twitch και στο Reddit.

Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Protos, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον κ. Goxx δήλωσε ότι οι επενδύσεις του χάμστερ δεν ήταν ακόμη αρκετά αποδοτικές ώστε να πληρώσουν για τις υψηλής τεχνολογίας κατοικίες του κ. Goxx, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα γραφείο με οθόνες υπολογιστών κατασκευασμένες από ξύλο.

Μέχρι το Σάββατο, η απόδοση του χάμστερ είχε αυξηθεί περισσότερο από 16% από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Protos – ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για ένα τρωκτικό. Οι αποδόσεις του είναι καλύτερες από εκείνες του Bitcoin, του S&P 500 και της Berkshire Hathaway (BRKB) του Γουόρεν Μπάφετ.

Το Bitcoin και ο S&P 500 ανέβηκαν περίπου 14% και 5% αντίστοιχα, κατά την ίδια χρονική περίοδο. Οι μετοχές της Berkshire Hathaway B, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει κατά 2%.

«Ο κ. Goxx είναι χαρούμενος που βλέπει ότι κάποιες από τις επενδύσεις του επιτέλους αποδίδουν», δήλωσε ο συνεργάτης του στο Protos.

Μετά από μια αρχική επένδυση λίγο περισσότερο από 300 ευρώ, ή 390 δολάρια, ο κ. Goxx είχε κέρδος 54 ευρώ την Κυριακή, ή περίπου 63 δολάρια.

Ωστόσο, αυτό είναι μειωμένο από το υψηλό του στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν τα στοιχεία της Protos έδειξαν ότι το χαρτοφυλάκιο είχε αυξηθεί σχεδόν 50%, σε σχεδόν 500 ευρώ. Το Bitcoin, το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, είχε αυξηθεί μόλις κατά 41% την ίδια περίοδο.

Ένα χάμστερ διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα και κερδίζει τους επενδυτές
(Twitter/mrgoxx)

Ωστόσο, πολλοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι λένε ότι ακόμη και καταξιωμένοι διαχειριστές χαρτοφυλακίου κάποια στιγμή θα τους νικήσει μια μαϊμού που κάνει επιλογές μετοχών ρίχνοντας βελάκια σε έναν πίνακα. Ή, στην προκειμένη περίπτωση, ένα χάμστερ μέσα σε έναν λαβύρινθο.

Ακόμα και αν ο κ. Goxx συνεχίσει να νικά το S&P 500, η επένδυση με βάση τις τυχαίες κινήσεις ενός χάμστερ δεν αποτελεί υγιή επενδυτική στρατηγική. Οι λογαριασμοί του χάμστερ στο Twitch και στο Reddit καθιστούν σαφές ότι οι επενδύσεις γίνονται μόνο για λόγους ψυχαγωγίας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος