Δημιουργήθηκε το πρώτο τηλεκοντρόλ για σκύλους

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δημιουργήθηκε το πρώτο τηλεκοντρόλ για σκύλους που θα τους επιτρέπει να αλλάζουν κανάλια στην τηλεόραση, σύμφωνα με τις δικές τους, σκυλίσιες προτιμήσεις.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική εταιρία ζωοτροφών και προϊόντων για κατοικίδια, Wagg, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ. Ο λόγος ήταν ότι πολλοί ιδιοκτήτες αισθάνονται ενοχές όταν αφήνουν τα σκυλιά τους μόνα στο σπίτι και για το λόγο αυτό θέλουν να τους εξασφαλίσουν ένα τρόπο να «ψυχαγωγούνται» όσο είναι μακριά από το αφεντικό τους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δημιουργήθηκε το πρώτο τηλεκοντρόλ για σκύλους

Επειδή οι σκύλοι δεν βλέπουν καλά το κόκκινο και το πράσινο, το τηλεκοντρόλ έχει μπλε-κίτρινο χρώμα. Καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια και μοιάζει σα στρώμα. Προκειμένου να είναι περισσότερο ελκυστικό στους τετράποδους φίλους μας, το τηλεκοντρόλ έχει πλήκτρα σε σχήμα κόκαλου. Προς το παρόν, το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε φάση δοκιμών από 20 σκύλους και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, η τιμή του υπολογίζεται στις 50 λίρες.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο μέσος σκύλος βλέπει πάνω από εννέα ώρες τηλεόραση την εβδομάδα. Εννέα στους δέκα ιδιοκτήτες σκύλων λένε ότι ο σκύλος τους κάθεται τακτικά δίπλα τους στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση. Τα πιο αγαπημένα προγράμματα στους σκύλους είναι όσα δείχνουν άλλους σκύλους, ιδίως όταν κάνουν διάφορα «κόλπα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος