Δημιουργία τραγουδιών και μουσικής σε δευτερόλεπτα  χωρίς πνευματικά δικαιώματα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

 Η πλατφόρμα Larnii σας επιτρέπει τη δημιουργία τραγουδιών σε δευτερόλεπτα με επαγγελματικό ήχο υψηλής ποιότητας και 100% χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Μπορείτε επίσης και να δημιουργείτε άπειρη μουσική προσαρμοσμένη στις ανάγκες  σας, χάρη σε μια νέα Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) προσανατολισμένη στη μουσική και τον ήχο.

Έτσι εξηγεί στην EFE ο Joaquín Alonso, ένας από τους συνιδρυτές της μαζί με τους προγραμματιστές και τεχνολογικούς προγραμματιστές Luke Honey και Adam Carroll αυτής της εταιρείας, με έδρα την Αυστραλία αλλά με έδρα οργάνωσης και μάρκετινγκ στη Βαλένθια.

Ο Alonso,  Περουβιανός,  ισπανικής καταγωγής εγκαταστάθηκε στην Ισπανία πριν από μερικά χρόνια, αναφέρει λεπτομερώς ότι η Larnii δεν γεννήθηκε από την ανάγκη να βρει μια επιχειρηματική θέση, αλλά «με την ιδέα της δημιουργίας μιας τεχνολογίας που δεν υπήρχε».

 Δημιούργησαν λογισμικό «που κανείς δεν κατασκεύασε πουθενά στον κόσμο, το γεγονός ήταν να δημιουργήσουν μια τεχνολογία που θα μπορούσε να συνεισφέρει», επισημαίνει.

 Θυμάται ότι, μετά από τρία χρόνια δουλειάς, βρήκαν ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς και, πάνω απ ‘όλα, “με ένα κόστος-όφελος που ήταν ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.”

«Δεν υπήρχε τίποτα που να μας έλεγε πώς να κάνουμε γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη, ήταν μια μακρά διαδικασία δοκιμής τριών ετών. Από τότε έχουμε εργαστεί για να βελτιώσουμε το προϊόν και να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό».

 Εξηγήσει ότι το Larnii είναι «ένας αλγόριθμος, μια τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήσαμε από την αρχή, είναι εντελώς δικό μας και συνθέτει, εξισώνει και κυριαρχεί στη μουσική σε πραγματικό χρόνο ενώ το ακούτε.

 «Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό πεντάλεπτο κομμάτι σε μόλις ενάμιση λεπτό».

«Η μουσική είναι εξατομικευμένη, προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα πνευματικά δικαιώματα είναι δωρεάν, γεγονός που της επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε εταιρείες όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις, αλυσίδες ρούχων, βιντεοπαιχνίδια, ταινίες ή τηλεόραση, μεταξύ άλλων», σχολιάζει.

Το Larnii, με τιμή επτά ευρώ το μήνα, επιτρέπει τη δημιουργία μουσικής σε δύο τρόπους, μία για λήψη πεντάλεπτων αρχείων για προσαρμογή στο προϊόν ή άλλη σε πραγματικό χρόνο ή ροή, κάτι «ενδιαφέρον και που το διαφοροποιεί από το υπόλοιπο της Τεχνητής Νοημοσύνης της μουσικής», σύμφωνα με τον συνιδρυτή της.

«Δημιουργεί άπειρη μουσική, δεν σταματά ποτέ, είναι επαγγελματικό και αλλάζει χωρίς διακοπή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοπαιχνίδια, παραγωγές, podcast και με πολύ υψηλή ποιότητα ήχου, που μπορεί να ακούγεται τόσο σε κινητό όσο και σε επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου» διαβεβαιώνει.

Είναι ένα εργαλείο για δημιουργούς και παραγωγούς που αποφεύγει «συγκρούσεις και δικαστικά προβλήματα».

Το λογισμικό «είχε ένα μικρό σφάλμα» λόγω του όγκου των χρηστών – έως και 10.000 ταυτόχρονα – που τους ανάγκασε να το επαναπρογραμματίσουν και με την εμπειρία που αποκτήθηκε δημιούργησαν ένα άλλο «πολύ ισχυρότερο και πιο ισχυρό, που είναι ικανό να παρέχει εκατομμύρια χρήστες χωρίς προβλήματα οπουδήποτε στον κόσμο.

Μεταξύ των άμεσων στόχων που έχουν τεθεί είναι να επεκταθεί η ηχητική βιβλιοθήκη που έχει το Larnii και να φτάσει σε εκατομμύρια ήχους -τώρα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες- για να αποκτήσει «περισσότερα όργανα, πιο εξελιγμένους ήχους και πολύ συγκεκριμένη για μια περιοχή για να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα “της εξατομίκευσης.”

Σκοπεύουν επίσης να ενσωματώσουν περισσότερο προσωπικό στην ομάδα της Βαλένθια και να τοποθετηθούν στην Ευρώπη, εκτός από την απόκτηση επενδυτικού κεφαλαίου  200.000 ευρώ.

Η τρίτη του επικείμενη πρόκληση είναι να «προσφέρει ένα εξατομικευμένο προϊόν για τη λατινική αγορά», προσθέτει ο Alonso, ο οποίος εξηγεί ότι δεδομένου ότι οι περισσότερες εφαρμογές  του είδους είναι αγγλόφωνες και όλη η μουσική επικεντρώνεται σε είδη που ακούγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία ή την Αυστραλία, θέλουν να προσφέρει “υπηρεσίες λατινικής μουσικής σε διαφορετικές εκδόσεις για να έχετε ένα προϊόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.”

Με την ανάπτυξη του προϊόντος τους, συμμετείχαν σε ένα επενδυτικό φόρουμ στη Βαλένθια, όπου ο επιταχυντής Lanzadera επικοινώνησε μαζί τους και μπήκαν στο πρόγραμμά τους στις 4 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον Alonso, αυτό τους επέτρεψε να «βελτιωθούν στην οργάνωση για το επενδυτικό σχέδιο».

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος