ertnews.gr

Διεθνής διαγωνισμός επιλέγει καινοτόμες λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19

10/07 22:28
Διεθνής διαγωνισμός επιλέγει καινοτόμες λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19

Το Global Grad Show που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι είναι μια πλατφόρμα καινοτομίας κοινωνικού αντίκτυπου που δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές πανεπιστημίου και αποφοίτους σε όλο τον κόσμο, να κάνουν τις καινοτόμες ιδέες τους, επιχειρηματική πραγματικότητα.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα για την προώθηση, τη συνεργασία και την ανάπτυξη έργων που προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι και κοινότητες σε όλο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε από ακαδημαϊκούς από τους τομείς της τεχνολογίας, της επιστήμης και του σχεδιασμού.

Πρόσφατα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για καινοτόμα πρότζεκτ που μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του COVID-19. Το Global Grad Show κάλεσε την κοινότητά του που αποτελείται από 260 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, να υποβάλει προτάσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ασφάλειας που προκαλεί η πανδημία του COVID-19. Ο οργανισμός έλαβε 390 προτάσεις από 125 πανεπιστήμια σε 40 χώρες και αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι τέσσερις νικητές που θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

«Εστιάζουμε στο έργο των φοιτητών πανεπιστημίου που αναζητούν λύσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Έτσι, στην αρχή της πανδημίας, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε μια δυνατή ομάδα ανθρώπων που αναζητά λύσεις για σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Tadeu Baldani Caravieri, Διευθύνων Σύμβουλος του Global Grad Show.

Διεθνής διαγωνισμός επιλέγει καινοτόμες λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19

Τα επιλεγμένα πρότζεκτ περιλαμβάνουν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, που αναπτύχθηκε από φοιτητές του Imperial College London, καθώς και ένα δοχείο φτιαγμένο από υλικά που εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού, του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού.

Η λίστα με τα καινοτόμα πρότζεκτ περιλαμβάνει μια συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να παράγουν χλωρίνη στο σπίτι που κατασκεύασαν πτυχιούχοι του Ισλαμικού Αζαντ Πανεπιστημίου στο Ιράν καθώς και μια εφαρμογή που συνδέει εθελοντές με ευάλωτα άτομα, που ανέπτυξαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Hunan της Κίνας.

Τις προτάσεις τις εξέτασε μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην καινοτομία, την τεχνολογία και τις νέες επιχειρήσεις που αναζητούν καινοτόμες λύσεις, έτοιμες να αναπτυχθούν.

Οι νικητές θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης και θα λάβουν χρηματοδότηση, εκπαίδευση και καθοδήγηση, με την προσδοκία ότι οι ιδέες τους θα χρησιμοποιηθούν σύντομα ως μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας ελέγχου του Covid-19.

ΠΗΓΗ: Euronews, CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version