Χοίροι “τρώνε σαν γουρούνια” με σαγόνια  εργαστηρίου  

Σαγόνια  που δουλεύουν μια χαρά, δημιουργημένα στο εργαστήριο Αμερικανών επιστημόνων, χρησιμοποιούν χοίροι πειραματόζωα για το καθημερινό τους φαγητό.   Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια βιοιατρικής μηχανικής Γκορντάνα Βούνιακ-Νοβάκοβιτς του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Science Translational Medicine”, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βλαστικά κύτταρα για να αναδημιουργήσουν τα οστά πάνω σε ένα τεχνητό σκελετό, ο οποίος είχε κατασκευσθεί στις σωστές αναλογίες της γνάθου κάθε ζώου, με τη βοήθεια υπολογιστή. Τα βλαστοκύτταρα και ο σκελετός τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα θρεπτικό υγρό, ώσπου αναδημιουργήθηκε όλο το οστό.

Οι ερευνητές εμφύτευσαν τα εργαστηριακά οστά σε 14 χοίρους. «Οι χοίροι ξύπνησαν από την χειρουργική επέμβαση και μετά από μισή ώρα έτρωγαν. Νομίζαμε ότι θα πονούσαν, αλλά αυτοί ήσαν μια χαρά» όπως είπε η Νοβάκοβιτς.

Τα εργαστηριακά οστά δεν απορρίφθηκαν από τον οργανισμό των ζώων και «έδεσαν» κανονικά με τους υπόλοιπους ιστούς τους. Αντίστοιχες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα γίνουν σε περίπου τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες  αν στο μεσοδιάστημα οι επιστήμονες  σκοπεύουν να πειραματιστούν  και με άλλα ζώα , όπως καρχαρίες  η λιοντάρια …

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος