Blue Origin: Αύριο θα ταξιδέψει τελικά στο διάστημα ο Γουίλιαμ Σάτνερ

Η εταιρεία διαστημικών πτήσεων Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αναβάλει την πτήση που είναι προγραμματισμένη να μεταφέρει τον Γουίλιαμ Σάτνερ στο διάστημα, λόγω των προβλεπόμενων ισχυρών ανέμων στο σημείο εκτόξευσης. Η πτήση του διαστημοπλοίου New Shepard της εταιρείας είναι πλέον προγραμματισμένη για τις 9:30 π.μ. (τοπική ώρα) στις 13 Οκτωβρίου, μια ημέρα αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της, η Blue Origin αναφέρει ότι το New Shepard NS-18 έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις της αποστολής και ότι οι αστροναύτες έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους. «Ο καιρός είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει το παράθυρο εκτόξευσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη εβδομάδα ότι ο Γουίλιαμ Σάτνερ, γνωστός ως «Κάπτεν Τζέιμς Κερκ» από την θρυλικη τηλεοπτικη σειρά «Star Trek», θα ταξιδέψει στη δεύτερη επανδρωμένη πτήση του σκάφους. Ο 90χρονος Σάτνερ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα πετάξει στο διάστημα.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της εταιρείας δορυφορικών εφαρμογών Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Medidata και αντιπρόεδρος του τμήματος βιοεπιστημών σε γαλλική εταιρεία λογισμικού, και η Όντρεϊ Πάουερς, αντιπρόεδρος της Blue Origin για τις αποστολές και τις πτητικές λειτουργίες.

ΠΗΓΗ: The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος