Athens Science Festival 2021: Η γιορτή της επιστήμης επιστρέφει διαδικτυακά (video)

Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις Έξι» -με τους  Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά- για το Athens Science Festival. Το καθιερωμένο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου. Λόγω των συνθηκών που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ θα αναδείξει σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση–από την Τεχνόπολη –τις σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, καθώς και τη σχέση μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης.

Όπως ανέφερε ο κύριος Δέδες, υπάρχει και κάτι θετικό στο ότι όλα θα γίνουν φέτος μέσω διαδικτύου: «Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα. Και ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ όλη μέρα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία».

Μπορεί η συμμετοχή του κόσμου να είναι λίγο «μουδιασμένη» εξαιτίας της πανδημίας, αλλά «ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον θεσμό. Δηλαδή έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι δεν γίνεται να μας επιβληθεί ο κορονοϊός ακόμη και σε αυτό. Συνεπώς, έχουμε υπερπηδήσει τα προβλήματα και έχουμε καταφέρει μέσω σύγχρονων πλατφορμών, με πολύ μεγάλες ταχύτητες, να δώσουμε τις πληροφορίες που θέλουμε και ο κόσμος να συμμετέχει κιόλας –να υπάρχει και μια διάδραση», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Τεχνόπολης.

Αναφορικά με τους συμμετέχοντες στο ASF21, ο κύριος Δέδες πρόσθεσε: «Έχουμε πάρα πολλούς, από την Ελλάδα, από το εξωτερικό. Έχουμε κατόχους Όσκαρ, κατόχους βραβείων BAFTA, Νομπελίστες, Ολυμπιονίκες, YouTubers». Πρόκειται για ανθρώπους με μια ευρεία γκάμα ιδιοτήτων «που θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μεταξύ τους, θέτοντας (και λόγω της πανδημίας) θέματα πολύ καίρια, όπως αυτά γύρω από: το DNA και την επιστήμη, τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την τεχνητή νοημοσύνη, την τέχνη και την επιστήμη», εξήγησε ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες -σχετικά με το πρόγραμμα, τον σκοπό του Φεστιβάλ, τη διαδικασία παρακολούθησης- επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Athens Science Festival και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Επισκεφτείτε ακόμη την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.


Πηγή-Φωτογραφία-βίντεο: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος