Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βρήκαν θησαυρό με χρυσά κοσμήματα

Array

Θησαυρό που περιλαμβάνει ομάδα χρυσών κοσμημάτων έφερε στο φως  Αιγυπτιακή-Αγγλική αρχαιολογική αποστολή που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και κάνει έρευνες  εδώ και δεκαετίες στην περιοχή αρχαιοτήτων «Tel el-Amarna», στο Κυβερνείο Minya, νότια του Καΐρου.

Αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον θησαυρό πολύτιμο, λέγοντας ότι το αρχαιολογικό επίτευγμα θα στηρίξει τον ισχυρισμό της Αιγύπτου να συμπεριλάβει την περιοχή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Διευθυντής Αρχαιοτήτων Κεντρικής Αιγύπτου, Gamal El-Samastawy, είπε στο Sky News Arabia ότι ο θησαυρός ανακαλύφθηκε σε έναν από τους τάφους των απλών ανθρώπων ή των φτωχών της δέκατης όγδοης φαραωνικής οικογένειας στη σύγχρονη πολιτεία, η οποία ήταν γνωστή ως πόλη Akhenaten και χτίστηκε από τον Ακενατόν .

Ο θησαυρός από τα κοσμήματα, θα εκτεθεί στο Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου και ενδέχεται να επιλεγεί για έκθεση στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας μετά το άνοιγμα του λόγω την ιστορική του σημασία.

Η αρχαιολογική περιοχή της Αμάρνας είναι ιστορικά γνωστή για τις πολύτιμες αρχαιότητες της και κατά καιρούς ανακαλύπτονται τεράστιοι αρχαιολογικοί θησαυροί, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία της περιοχής αυτής για την Αίγυπτο και τον κόσμο.

Αναμένεται σύντομα η επιστημονική δημοσίευση της αρχαιολογικής αποστολής

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος